Remek játékkal kétgólos győzelmet aratott az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a harmadik liga hetedik fordulójában. Az ellenfél az a Petrotub Roman volt, amely a szezon előtt a második ligába való feljutást tűzte ki célul. A következő fordulóban az éllovas Miroslava látogat Csíkszeredába.

Rangadót játszott az FK Csíkszereda harmadik ligás labdarúgócsapata a bajnokság hetedik fordulójában, hiszen azt a Petrotub Romant fogadta, amely a második ligát célozta meg az idény előtt.

A hazai csapat viszont erősen kezdte a mérkőzést, akik újfent nagyszerű szurkolásnak örvendhettek. Már az első percekben több helyzet alakul ki a vendég kapu előtt. A gólra viszont 19 percet kellett várni, amikor a jobb szélső hátvéd Majzik tört be a tizenhatoson belülre és eresztett el egy lapos lövést, amely a kapufát érintve zúdult a kapuba. A folytatásban kiegyenlítődött a játék. Helyzetek mindkét oldalon, de a kapusok a helyükön voltak. Így maradt az egygólos hazai vezetés 45 perc után.

A második félidőre remek érzékkel cserélt Ilyés Róbert és Albu László edzőpáros. A Tankó Előd helyére beálló Fodor Tamást egy egyéni akciót követően a büntetőterületen belül buktatták. A megítélt büntető pedig Bajkó értékesítette nagy precizitással. A kétgólos előny megnyugtatta a hazaiakat. A vendégek egyre több alkalommal jutottak el az FK kapujáig. A vendég fölény végül az 57. Percben ért góllá, amikor Popa 10 méterről eleresztett kapáslövés talált utat magán Husar kapujába. Az egyenlítésért harcoló vendégek pedig mozgósították erőtartalékaikat. Előbb egy szögletet követően voltak veszélyesek, majd Druga 20 méterről elvégzett szabadrúgása csattant a felső lécen. A csattanót azonban az FK adta meg, amely fokozatosan kijött a nyomásból. A 71. percben Gergely kapott egy remek indítást és közel 30 méterről a kifutó vendég kapus mellett ellőve a labdát szerezte meg a csíki csapat harmadik gólját, amellyel Ilyésék lezárták az összecsapás sorsát.
A csíki csapat győzelmének köszönhetően 16 ponttal áll a táblázat második helyén és a következő fordulóban az éllovas Stiinta Miroslavát fogadják.

3. liga, I-es csoport, 7. forduló

FK Csíkszereda– Petrotub Roman 3–1 (1–0)
Gólszerzők: Majzik Adrián (19.), Bajkó Barna (47. – büntetőből), Gergely Tibor (71.), illetve Popa (57.).
Sárga lapok: Majzik, illetve Carnariu, Petrilă és Țapu.
Csíkszeredai stadion, kb. 600 néző.

Vezették: Alexandru Filip (Târgoviște), Albu Bálint (Marosvásárhely) és Dragoș Daniel Popa (Kolozsvár).
Megfigyelők: Niculai Alexa (Bákó) és Vasile Bordaș (Marosvásárhely).

FK Csíkszereda: Laurențiu Husar – Majzik Adrián, Lőrincz József, Székely Ervin, Gál Roland, Tankó Előd (Fodor Tamás, a 46. perctől; Szőcs László, 74.), Ilyés Róbert (Emil Măgirescu, 86.), Csűrös Attila, Kis Szabolcs, Gergely Tibor (Kovács István, 84.), Bajkó Barna. Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.

Petrotub Roman: Ciuclea – Drugă, D. Marin (Gafița, 10.), Carnariu, Petrilă, Popa, Țapu (Talpalariu, 83.), Lupușoru, Damian (Marius Alexandru), Întuneric (Marin Alexandru, 80.), Stahie. Edző: Iosif Susanu.

A forduló további eredményei
Zágoni FC – Papolci FC 5–1, Bákói Aerostar – Bucovina Rădăuți 5–1, Cetatea Tg. Neamț – Bucovina Pojorâta 3–3, Știința Miroslava – Sporting Liești 2–1, Sepsiszentgyörgyi OSK – Ceahlăul Piatra Neamț II. 6–1. A CSM Paşcani csapata szabadnapos volt.