Idegenbeli vereséggel zárta az évet az FK Csíkszereda U19-es csapata az Elit Ligában.

Purguly Árpád tanítványai hiába szerezték meg a vezetést, az előnyt nem sikerült megtartani, ráadásul a temesváriak az egyenlítés után, megfordították az eredményt. Ezzel a vereséggel csapatunk az Elit Liga nyugati csoportjának középmezőnyében zárja az évet.

Temesvári Poli – FK Csíkszereda 2:1

Gólszerző: Barta Norbert.

FK Csíkszereda U19: Molnár – Aszalos, Jakab, Berkeczi, Márton, Antal, Csala, Solymosy, Barta, Dobos, Tóásó. Csere: Bara László, Bara Levente, Simó.

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

„Rendkívül nehéz talajú pályán kellett megvívnunk idei utolsó bajnoki mérkőzésünket, ez egy kicsit megfogott minket az elején. De, ahogy múltak a percek egyre jobban alkalmazkodtunk a nehéz körülményekhez. Az első félidő végén egy szöglet után Barta révén megszereztük a vezetést, aztán ismét bekövetkezett a múlt héten már megtapasztalt rövidzárlat, amit ellenfelünk kihasznált és ezzel megfordította a mérkőzést a maga javára. Hátrányban játszva futószallagon gyártottuk a ziccereket a széleken vezetett támadásaink nagyon veszélyesek voltak, többször kerültünk a kapussal szembe, de a befejezésekbe mindig hiba csúszott, vagy ha a kapus már verve volt, akkor a kapufa segítette ki a hazai csapatot. A játékosok mindent elkövettek hogy legalább döntetlenre hozzuk a mérkőzést, és beszorítottuk a Polit a saját tizenhatosába ahonnan csak a kirúgások révén tudtak kijönni. A befejezéseknél hiányzott a higgadtság. Ha, részletesebben megnézzük a mi csapatunkban három 99-ben született játékos volt a többiek 2000 és egy 2001-es születésűek. Az ellenfélnél 3 játékos kivételével mindenki 99-es születésű volt. Ezek a tényezők nem teljesen elhanyagolhatóak különösen, ha a fizikumok közti külömbségeket vesszük figyelembe. Ezen a mérkőzésen is mind a két gólt pontrúgások után kaptuk, ahol látványosan érvényesül a fizikai fölény. A jövőben többet kell dolgoznunk, hogy játékunkat még hatékonyabbá tegyük, és összjátékunknak köszönhetően eltüntessük a fizikumbéli hátrányunkat.”