A kirgiz bajnokság tavalyi győztesével játszott felkészülési mérkőzést Törökországban az FK Csíkszereda.

Miután a fehérorosz BATE Borisov visszamondta az FK elleni mérkőzést, gyorsan új ellenfél után kellett nézni, így jött képbe a kirgiz bajnok FC Alay, amely szintén Antalyában edzőtáborozik. A piros-feketék jól kezdték a találkozót, több helyzetet is kialakítottak és a 21. Percben Bajkó révén megszerezték a vezetést. Az ellenfél habár nem volt túl technikás, nagyon agresszív és harcos focit játszottak. Ennek ellenére az FK a második félidőben két perc alatt kétszer is betalált, így győztesen hagyták el a játékteret.

FK Csíkszereda – FC Alay 3:0 (1:0)

Gólszerzők: Bajkó (21.), Györgyi (53.), Magyari (54.).

FK Csíkszereda: Horvát – Kilyén, Lalic (’73 Csürös), Lőrincz, Csiszer (’70 Majzik) – Savin, Fabio – Magyari, Sufiane, Györgyi  – Bajkó.

Bálint László György vezetőedző nyilatkozata:

„Sikerült jól felépítenünk a játékot, sokat fejlődtünk és voltak nagyon jó ellentámadásaink is, valamint a védelem biztosabb lett. Sajnos azonban több egy az egy elleni helyzetet hagytunk ki, sokszor csak a kapussal álltunk szembe és nem tudtuk berúgni, az ilyen esetekben jobban kell koncentráljunk. Néhány játékossal eljutottunk oda, hogy 90 percet játszottak egy meccsen, de maások játszanak majd 90 percet. Összességében nagyon hasznos találkozón vagyunk túl.”

Az FK utolsó ellenfele a törökországi edzőtáborban a svájci harmadosztályú FC Naters lesz.