eFKások | Bemutatjuk felnőtt női csapatunk új erőnléti edzőjét

​​​​​​​Új szakemberrel bővült felnőtt női csapatunk szakmai stábja. A 36 éves Gudovics Attila Angliában, Hollandiában és Spanyolországban szerzett képesítést.

eFKások | Bemutatjuk felnőtt női csapatunk új erőnléti edzőjét

Új szakemberrel bővült felnőtt női csapatunk szakmai stábja. A 36 éves Gudovics Attila Angliában, Hollandiában és Spanyolországban szerzett képesítést, hétfő óta pedig szuperligás női együttesünk fizikai felkészítéséért felel. Attilával a közös munka elkezdésének napján beszélgettünk.

Budapestről tette át székhelyét Csíkszeredába Gudovics Attila. A 36 éves szakember a felnőtt, női együttesünk fizikai felkészítéséért felel a jövőben. Mint honlapunk érdeklődésére Attila elmondta: a különböző szakirányú képesítéseit Angliában, Hollandiában és Spanyolországban szerezte meg, majd a szigetországban, a Leeds United csapatánál kezdett el dolgozni erőnléti edzőként. Edzői karrierje során megfordult Magyarországon (az Újpestnél), de járt Barcelonában is több hónapos tanulmányúton és az Ajax Amsterdam együttesénél is eltöltött egy évet. Legutóbb szintén az anyaországban tevékenykedett, a Kazincbarcika csapatától érkezett az FK-hoz – osztotta meg.

Pál Zoltán

Attila azt is elmondta, hogy nem véletlenül fogadta örömmel az FK Csíkszereda megkeresését.

„Erdély nagyon régóta vonzott engem, életemben egyszer jártam erre, 16 évesen. Nagyon sok ismerősöm járt ide, mind azt mondták, hogy nagyon szép. Voltak lehetőségeim Angliában és Dániában is, de arrafelé már jártam és úgy gondolom, nagyon jó lehetőséget kaptam itt, Csíkszeredában. Mindenképpen arra gondoltam, hogy ezt meg kell próbálnom, és most itt vagyok” – fogalmazta meg. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy a romániai futballt korábban nem igazán követte, ám tudomása szerint a magyarországihoz hasonló színvonalon űzik itt a sportágat.

Pál Zoltán

Mint Attila elárulta, erőnléti specialistaként fog a női együttes mellett tevékenykedni. Külön kiemelte: tetszett neki, hogy jól meghatározott célok vannak a női csapatnál, kifejezetten szereti, ha „fel van adva a lecke” a munkája során. Végül néhány szakmai részletbe is beavatott.

„A bajnokság kezdetéig hat hét áll a rendelkezésre.  A játékosoknak meghatározom az étkezési stratégiát. Ez az első és legfontosabb lépés, ez után következik az erőnlét: az energiarendszer-fejlesztő munka integrálása áll a középpontban, tehát az ESD kontinuum menten túlterhelést hozunk létre es maximalizáljuk. Ily módon a sportolók fejleszthetik kondíciójukat, labdás készségeiket és a játékon belüli döntés hozatalt. A fejlődés és változékonyság kulcsfontosságú.

Ezekre a koncepciókra alapozva olyan erőedzési módszert fejlesztettem ki, amely magában foglalja a neuromotoros, preceptív-motoros es kognitív elemeket, miközben bizonyos kötöttséggel és engedéllyel rendelkező gyakorlatokat tervezünk. A nap végén megpróbáljuk igazan átlátni az edzésterhelésre és stresszorokra adott választ a kapott adatokból, és másnap reggel eldöntjük a tervezett terhelés mértékének valódi megvalósítási arányát” – részletezte a szakember.

Sok sikert kívánunk az FK Csíkszeredánál, Attila!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza