eFKások | Lányok a focipályán

eFKások | Lányok a focipályán

Világszerte, és szűkebb térségünkben is, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lányok körében a futball. Ugyan megoszlanak a vélemények a lányfocival kapcsolatban, ám csapatok a klubok jelentős hányadánál, így az FK Csíkszeredánál is, léteznek. Ők éppen olyan keményen és szeretettel edzenek, mint a fiú társaik, sőt, sokszor még keményebben dolgoznak az eredményekért. Az FK Csíkszereda U11-es utánpótlás lánycsapatának vezetőedzőjével, Szőcs Renátával beszélgetett Nagy Emese.

Minden korosztálynak megvannak a nehézségei és a szépségei is – vágott bele beszélgetésünkbe Szőcs Renáta, aki játékosként, majd másodedzőként is szolgálta a felnőtt női csapatot. Jelenleg ő az U11-es lányok vezetőedzője, de segédedzőként részt vesz az U15-ösök edzésein, meccsein is. Arra a kérdésünkre, hogy a közelmúltban az U11-es csapatával hogyan készültek, illetve sikerült a Csíkszereda Kupán győzelmet aratniuk, nagy büszkeséggel válaszolt.

Tornagyőztes lányok

„Öröm számomra, hogy az idén 9. alkalommal megrendezett Csíkszereda Kupán első alkalommal a lányok is szerepet kaptak. Külön öröm számomra, hogy az én korosztályom vehetett részt ezen a megmérettetésen, ahol igazán színvonalas mérkőzések voltak és győzni tudtunk. Több meccs is döntetlennel zárult, ebből is látszik, hogy mennyire kiegyensúlyozott volt a csapatok erőviszonya” – számolt be az edzőnő. Hozzátette: különösebben nem készültek erre az eseményre, az előre eltervezett program és edzéstervek szerint haladtak.

Kitérünk beszélgetésünkben a jövőbeli célokra is. „A rövidtávú célunk az, hogy a Székelyföldi Labdarúgó Bajnokságban (SZLB) az első háromban végezzünk. A hosszútávú célunk pedig, hogy minét több játékost tudjunk nevelni az U15-ös csapatunkba” – osztotta meg Szőcs Renáta. Azt is elmondta, hogy több kimagasló teljesítményű játékos szerepel a csapatban, vannak olyan biztos teljesítményű lányok a csapatban, akik képesek eldönteni egy mérkőzést.

SZLB: cél a dobogó

A Csíkszereda Kupa után a lányok részt vettek az SZLB utolsó előtti fordulóján, ahol nem sikerült úgy teljesíteni, ahogyan azt az edzőnő elvárta a csapatától, egy meccset elveszítettek, és egyet nyertek.

„Sajnos ez a forduló nem úgy sikerült, ahogy én szerettem volna, hiszen egy szoros mérkőzésen kaptunk egy gólt, amire már nem volt időnk és lehetőségünk válaszolni. Így 1–0-ra veszítettünk az első találkozón a Sepsi OSK ellen. A második mérkőzésünkön már magabiztosabban léptünk a pályára és nagy arányban nyertünk, 7–0 lett a végeredmény a Marosvásárhelyi SE-vel szemben – összegezte a forduló eredményeit Szőcs Renáta.

A lányokra vár még egy utolsó játéknap az SZLB-ben, ahol haza pályán játszanak majd. Az ellenfeleket és az állást ismerve szoros mérkőzésekre számítanak, de pozitívan állnak a kihívás elé. „Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk” – szögezte le Szőcs Renáta

Hajrá, lányok! Jó, hogy vagytok! Hajrá, FK Csíkszereda!

Nagy EmeseHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza