Esemény | Szakmai nap a Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál

Esemény | Szakmai nap a Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál

Az elmúlt hét végén 12. alkalommal szervezett szakmai napot a Székelyföld Labdarúgó Akadémia. A csíkszeredai eseményen több mint 50 edző vett részt.

Több mint ötven szakember vett részt a múlt hétvégén Csíkszeredában a Székelyföld Labdarúgó Akadémia 12. szakmai napján. Az eseményen jelen voltak az akadémiai alközpontok szakmai vezetői és korosztályos edzői.

A szakmailag rendkívül értékes és színvonalas előadások során elsőként Xavier Serramitja Delgadót, az FK Csíkszereda U7-U13-as csapatainak módszertani vezetőjét hallgathatták meg az érdeklődők, aki Barcelonából érkezett klubunkhoz a nyáron. Ezt követően Marc Serramitja, a spanyol Mallorca U7-U12 korosztályainak módszertani vezetője vette át a szót. Xavier Serramitja előadásában  a kisjátékokon keresztüli játékos-fejlesztés módszertanát mutatta be, míg Marc előadása a Mallorca, a neves spanyol klub filozófiájáról és módszertanáról szólt.

A két előadást követően gyakorlati része is volt a szakmai napnak, ahol az edzők bemutatták, hogy hogyan oktatnak, fejlesztenek játékosokat a kisjátékokon keresztül. A tartalmas napot az edzők egy közös vacsorával zárták, ahol átbeszélték a látottakat, hallottakat. A lelkesedést látva biztosak lehetünk abban, hogy minden résztvevő megpróbálja az előadások alkalmával bemutatott módszereket beépíteni a mindennapi szakmai munkába.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza