Események | Erős mezőnyben állt helyt U13-as fiúcsapatunk

Hiába aratott három remek győzelmet, a kiírás miatt meg kellett elégednie az ötödik helyezéssel a Kolozsváron zajlott Bajnokok Tornáján U13-as együttesünknek. 

Események | Erős mezőnyben állt helyt U13-as fiúcsapatunk

Hiába aratott három remek győzelmet, a kiírás miatt meg kellett elégednie az ötödik helyezéssel a Kolozsváron zajlott Bajnokok Tornáján U13-as együttesünknek. 

Bár az első meccsen alulmaradtak a hosszú utazás után kimerült fiataljaink, a további találkozókon bizonyítottak. A tornát Kovács Tamás vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Az első körben rögtön a házigazdákkal néztünk farkasszemet, akik ellen a hosszú utazás miatt a játékosok közül nem mindenki tudott fejben koncentrált lenni. A 15. percig kiegyenlített volt a párharc, de aztán hátul vétettünk egy hatalmas hibát, amit az ellenfél támadója ki is használt. Nem tört meg a gól bennünket és igazából az egész meccsen próbáltuk azt érvényesíteni, amit tudunk, de olyan egyéni hibákat követtünk el folyamatosan, amelyek egy kis odafigyeléssel messze elkerülhetőek lettek volna.

A csoport másik két mérkőzésén megmutatkozott a tudás és a tapasztalatbeli különbség. Hiába nyertünk fölényesen, minél jobb gólarányt kitűzve magunk elé, nem jutottunk be az elődöntőbe, ugyanis a versenyszabályzat szerint minden csoport első helyezettje, illetve a legjobb csoportmásodik harcolta ki magának ezt a részvételt. Mivel az utolsó fordulóban a C csoport első-két helyezettje döntetlent játszott egymással, így kéz-a-kézben továbbjutottak, ami azt jelentette, hogy mi az 5-6. helyért kellett megmérkőzzünk azzal a Vulturii Marosvásárhellyel, akik ellen három hónappal ezelőtt kikaptunk a nagy múltú brassói Enjoy Sport’s Cup döntőjében, ami számunkra plusz motivációt jelentett.

Mi kezdtük jobban a párharcot, többször is veszélyeztettünk, de nem tudtuk bevenni a kapujukat, aztán egy pontosan beívelt szöglet után tökéletesen érkezett középen a belső védőnk és gyönyörűen fejelt a léc alá. Nem tartott sokáig az előnyünk, mert 40 méterről kaptunk egy jól eltalált szabadrúgásgólt, amibe a kapusunk csak beleérni tudott. A lefújás előtt a szélső támadónk remekül cselezte át magát két védőn és a büntetőterületen kívülről védhetetlenül bombázta ki a kapus hálóját, amivel föléjuk tudtunk kerekedni és összeségében megérdemelten győzni. A sikerből fakadó boldogságunk azért nem volt teljesen örömteli, mert úgy gondolom, hogy a hozzáállásunk és a játékunk miatt megérdemeltük volna, hogy esélyt kapjunk a bizonyításra az előttünk álló csapatokkal szemben, de tiszteletben tartjuk a szervezők döntését és egyben gratulálunk az „Universitatea Cluj” tornagyőzelemhez, mert végsősoron csak általuk találtunk legyőzőre a négy összecsapásunk során.

Mint minden turné, ez is egy jó tapasztalat volt a játékosok és a csapat számára, de nem engedhetünk ki egy pillanatig sem, hisz hátra van még két megyei bajnoki fordulónk, illetve egy színvonalas nemzetközi megmérettetésünk".

Kolozsvári Luceafărul – FK 5–1
Az FK gólszerzője: Bajkó Miklós (44.)
FK:
Gîrbea, Marucza, Sípos Tamás, Ferencz, Egyed, Szabó, Forró, Deák, Bajkó, Kósa, Orbán Cserék: Vrencean, Kelemen, Csató, Sípos Leo, Miklós, Fogas

FK – Maros 5–1
Az FK gólszerzői: Kósa (28.), Orbán (30.), Bajkó (34.), Fogas (39.), Miklós (45.)
FK:
Gîrbea, Marucza, Sípos T., Ferencz, Szabó, Vrencean, Deák, Kelemen, Kósa, Bajkó, Orbán Cserék Egyed, Csató, Sípos Leo, Fogas, Forró, Miklós

FK – Nagyszebeni Inter 8–0
Gólszerzők: Orbán (3.), Sípos Tamás (6.), Bajkó (18. és 41.), Orbán (30.), Fogas (32.), Ferencz (47.), Forró (49.)
FK: Gîrbea, Marucza, Kelemen, Vrencean, Szabó, Ferencz, Deák, Sipos T., Orbán, Fogas, Bajkó

5-6. helyért
FK – Marosvásárhelyi Vulturii 2–1

Az FK gólszerzői: Sípos Tamás (20.), Bajkó (50.)
FK: Gîrbea, Forró, Marucza, Vrencean, Szabó, Ferencz, Sípos Tamás, Deák, Orbán, Bajkó, Fogas Cserék: Miklós, Kelemen, Csató, Kósa, Sípos Leo, Egyed

Az 5. helyezett csapat névsora: Gîrbea Alex, Csató-Kovács Máté, Sipos Tamás, Marucza Kristóf, Egyed Péter, Szabó Ákos, Vrencean Dávid, Ferencz Kristóf, Kelemen Ákos, Forró Patrik, Miklós Márk, Deák Kristóf, Orbán Hunor, Bajkó Miklós, Fogas Dominik, Kósa Áron, Sipos Leonárd

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza