Események | Évzáró gálán díjaztuk az év legjobbjait

Hetedik alkalommal szervezte meg évzáró gáláját az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia. Ez alkalommal elismerést kaptak a 2023-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgóink.

Események | Évzáró gálán díjaztuk az év legjobbjait

Hetedik alkalommal szervezte meg évzáró gáláját az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia. Ez alkalommal elismerést kaptak a 2023-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgóink.

Mindenkinek van valamihez tehetsége, csak meg kell találni, mi az. És ha megvan, és mellette minden percedet arra szánod, hogy abban a legjobb legyél, akkor a tehetség ki fog fizetődni. Számomra ez a futball, és a legnagyobb tanulság nekem az volt, ha csinálok valamit, azt mindig száz százalékot beleadva érdemes csinálnom”.

Új szezon, új kihívások

Szoboszlai Dominik szavai hangzottak el a hetedik évzáró gála felvezetéseként kedden, a Szakszervezetek Művelődési Házában. A nézőteret zsúfolásig megtöltő, több száz kicsi és nagy labdarúgó ezt követően megnézhette az év legszebb pillanataiból összeállított kisfilmet, majd Dusinszki Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia (SZLA) szakmai igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A szakember kiemelte, hogy új korosztályokkal, új csapatokkal vágtunk neki a 2023/2024-es szezonnak, valamint új bajnoki kihívások elé néznek sportolóink. Az akadémia szakmai vezetője elismeréssel szólt a klub futballistái által elvégzett munkáról, a befektetett energiáról és arra biztatott mindenkit, hogy szorgalmukkal, igyekezetükkel a továbbiakban is tegyenek meg mindent a hőn áhított sikerért.

Megtisztelte jelenlétével az eseményt Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja, Korodi Attila, Csíkszereda megyei jogú város polgármestere, valamint Sógor Enikő alpolgármester is.

Tehetség és alázat

A diplomata szintén korunk legelismertebb magyar labdarúgóját hozta fel példaként. Mint kiemelte: Szoboszlai Dominik nem csupán hatalmas tehetség, hanem minden egyes nap alázattal, kitartással, végtelen szorgalommal tesz meg mindent annak érdekében, hogy tehetsége kibontakozzon és valódi sikerekhez vezessen. Korodi Attila kiemelte, Csíkszereda sportéletének szerves része a labdarúgás, amely a többi népszerű sportág mellett meghatározó a megyeszékhely mindennapjaiban.

A köszöntők elhangzását követően elérkezett az este legjobban várt eseménye, az egyéni elismerések átadása. A kupákkal és oklevelekkel azokat a labdarúgókat díjazta klubunk, akik 2023-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak csapatukban. A díjak átadásában meghívott vendégeink voltak a segítségünkre. Nagy öröm volt látni, hallani, hogy mennyire örültek egymás sikerének a csapat- és klubtársak!

Köszönetnyilvánítás

A díjak átadását követő percekben a kivetítőn klubunk olyan munkatársai jelentek meg, akik a háttérben dolgoznak és teszik hozzá a magukét a labdarúgóink felkészüléséhez, sikereihez. A fotókon feltűntek a Dr. Sütő Nóra által vezetett „medikális csapat” tagjai, a kiszolgáló személyzet, konyhások, karbantartók, az irodai-, adminisztrációs-, sajtós-, marketinges munkatársak, a kollégiumi dolgozók, valamint a szülők is. Természetesen nem maradhattak ki támogatóink sem, akik nélkül nem tudna mindaz működni, amit az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia képvisel.

A köszönetnyilvánításokat a labdarúgók megajándékozása követte. Minden egyes csapatot egyenként szólítottunk a színpadra és mindenki átvehette klubunk meglepetését. Ebben az évben „sapkált” (sapkává alakítható csősálat) és csokoládét hozott az FK Mikulása. Az estét közös fotó elkészítése zárta.

Az év játékosa
U14-es korosztály: 
Keresztes Tamás
U15-ös korosztály lányok: Kádár Noémi
U15-ös korosztály fiúk: 
Máthé Apor
U16-os korosztály: Nyitra Szabolcs
U17-es korosztály lányok: Szőke Eszter
U17-es korosztály fiúk: Jakab Krisztián
U18-as korosztály: Kárándi Botond

Az év felnőtt női játékosa
Haraszti Fanni

Az év felnőtt férfi játékosa
Gyenge Szilárd

Az év utánpótlás edzője
Incze Tibor

Az év akadémiai edzője
Benkó Tihamér

Az akadémia legjobb kapusa
Simon Máté

Az akadémia legjobb játékosa
Balogh Szilárd

A 12. játékos
Lokálpatrióták szurkolói csoport

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza