Események | FK-s lányok a székely válogatottban

Az észak-norvégiai Bodø városában szervezik meg a Független Labdarúgó Szövetségek szervezetének (CONIFA) második világbajnokságát június 3-8-a között. A székelyföldi válogatottban az FK Csíkszereda öt játékosa is helyet kapott.

Események | FK-s lányok a székely válogatottban

Az észak-norvégiai Bodø városában szervezik meg a Független Labdarúgó Szövetségek szervezetének (CONIFA) második világbajnokságát június 3-8-a között. A székelyföldi válogatottban az FK Csíkszereda öt játékosa is helyet kapott.

Első alkalommal szerepel világversenyen a székely női labdarúgó válogatott. A csapatot tíz éve hozta létre a Székelyföld Labdarúgó Egyesület, az elmúlt években négy barátságos mérkőzést vívott az együttes Magyarország különböző válogatottja ellen. Ebben az évben elérkezett a nemzetközi bemutatkozás ideje is.

Liga 2-es csapatunk másodedzője, az FK női csapatának korábbi szakvezetője, Albu László vezeti Norvégiában a csapatot, segítője a sepsiszentgyörgyi Györgydeák Kriszta lesz. Az FK Csíkszeredát négy jelenleg is aktív, és egy korábban piros-feketében játszó játékos képviseli a VB-n. Péter Kinga, Péter Alexandra, Györgyicze Réka és Serbán Beáta mellett a már visszavonult Kristó Laura is a csapattal tartott.

Négy csapat a VB-n

Négy válogatott vesz részt az eseményen: Székelyföld mellett Tibet, Tamil Eelam (Srí Lanka) és a házigazda Sapmi FA (Lappföld) együttese lép pályára. A résztvevők körmérkőzéses formában játszanak egymással, majd az 1. és 2. helyezett csapat bejut a döntőbe, a 3. és 4. helyezett csapat pedig a bronzéremért játszik.

A csoportkört az 1500 férőhelyes Mørkvedlia parkban játsszák, míg a helyosztóknak az FK Bodø/Glimt hazai pályájára, az Aspmyra Stadion ad majd otthont. A csapat és a stadion neve ismerősen csenghet. a székelyföldi focirajongók számára, hiszen a Sepsi OSK az UEFA Konferencia Liga rájátszásában találkozott az elmúlt évben a norvég együttessel. Olyan csapatok fordultak meg az arénában, mint az AS Roma, az Ajax, a Lech Poznan, vagy éppen az FC Zürich, a PSV Eindhoven és az Arsenal.

A 2. női CONIFA Világbajnokság programja

Június 3. hétfő, 19 óra – hivatalos megnyitó
Június 4. kedd 12 óra Sápmi (Lappföld) –Tibet, 15 óra – Tamil Eelam (Srí Lanka) –Székelyföld
Június 5. szerda 12 óra Tibet – Tamil Eelam, 15 óra Sápmi–Székelyföld
Június 6. csütörtök 12 óra Tibet–Székelyföld
Június 7. péntek 12 óra Sápmi–Tamil Eelam
Június 8. szombat Bronzmeccs, döntő és záróünnepség

Székelyföld női labdarúgó-válogatott kerete:
Salamon Szidónia (Besztercei Gloria), Lengyel Krisztina (Székelyudvarhelyi Vasas Femina – kapusok
Péter Kinga (FK Csíkszereda), Péter Alexandra (FK Csíkszereda), Györgyicze Réka (FK Csíkszereda), Serbán Beáta (FK Csíkszereda), Bíró Anna (Marosvásárhelyi SE), Adorján Szidónia (Marosvásárhelyi SE), Dénes Dóra (Sepsi OSK), Márton Boglárka (Sepsi OSK), Incze Violetta (Sepsi OSK), Csüdör Vivien (Sepsi OSK), Ardelean Rebeka Kriszta (Sepsi OSK), Mikola Klementina Boglárka (Sepsi OSK) Krall Tímea (Székelyudvarhelyi Vasas Femina), Vincze Noémi (Kolozsvári U Olimpia), Kristó Laura (csapat nélkül), Kis Anita (Szombathelyi Haladás) – mezőnyjátékosok
Stáb: Albu László – szövetségi kapitány, Györgykovács Kriszta – másodedző, Dr. Bachner István csapatorvos, Dusinszki Zoltán, Cseke Szilárd – csapatvezetők

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza