Felkészülés | Egymás ellen gyakoroltak

Felkészülés | Egymás ellen gyakoroltak

Egymás közötti gyakorló-mérkőzéseket játszott az elmúlt hétvégén az Ifjúsági Ligában szereplő U18-as és a Liga 3-ban érdekelt farmcsapatunk, valamint az U17-es és az U16-os gárda. A felkészülésről a vezetőedzők számoltak be honlapunknak.

A felnőtt férfi és női csapatunk mellett a Liga 3-ban szereplő farmcsapatunk, Ifjúsági Ligás gárdánk, valamint az elitligás együttesek is elkezdték a felkészülést a tavaszi idény kihívásaira. Az elmúlt hétvégén egymás közötti gyakorlómeccsek is színesítették az edzések sorát. Az FK II. az Ifiligásokkal, míg az U16-osok az egy évvel idősebbekkel gyakoroltak a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán.

FK Csíkszereda II.– FK U18

Látványban, gólokban és küzdelemben sem volt hiány a két gárda szombati, 2x30 perces összecsapásán. Eredményt, összeállítást ezúttal nem jegyeztünk fel, hiszen formálódó alakulatokról van szó. Mint Ubrankovics Zoltán, az ifiligás együttes vezetőedzője elmondta: a csapat végleges játékoskerete a felnőtt csapat törökországi edztáborozásának lezárulta után alakul majd ki.

„Jelenleg szűk kerettel, a Liga 3-as csapattal közösen készülünk. Mivel van átjárás a két csapat között és adott esetben a felnőttekkel is, csak február 11-e után látjuk pontosan, kikre számíthatunk” – osztotta meg a szakember.

A csapat az Ifjúsági Liga nyugati csoportjának alsóházi rájátszásában érdekelt, ahol négy találkozót követően az ötödik helyen áll. A fiúk az alapszakaszt a tízedik helyen abszolválták a 12 csapatos mezőnyben. Ubrankovics Zoltán tanítványai az Ifjúsági Kupa nyugati B csoportjában két találkozó lejátszása után hat gárda közül jelenleg a negyedikek. Ifiligásaink legközelebb szombaton, a Székelyudvarhelyi FC ellen lépnek pályára edzőmeccs keretében.

Farmcsapatunk keretéből is vannak, akik Törökországban, a másodosztályú csapattal készülnek – mondta el Demény Norbert, Liga 3-as csapatunk vezetőedzője. „Kezdésnek jó volt az ifiligás csapattal játszani, szezonindítónak tökéletesen megfelelt. Felvezető időszakról van még szó, jól jött egy gyakorló mérkőzés, ami több, más mint egy átlagos edzés” – hangsúlyozta Demény Norbert.

Második számú csapatunk három fordulóval az alapszakasz vége előtt az utolsó helyen áll a Liga 3. egyes számú csoportjában. A csapat szombaton 10 órakor a Kézdivásárhelyi KSE csapatát látja vendégül edzőmeccsen.

FK Csíkszereda U17 – FK Csíkszereda U16

Szintén közös edzések és egymás elleni edzőmeccs szerepelt az U17-es és az U16-os elitligás csapataink előző heti programjában.

Benkó Tihamér, az U17-es gárda szakvezetője így foglalta össze a felkészülés első két hetét: „Az első két hét pozitívan telt a csapat számára, nem volt könnyű a srácoknak, de hát a felkészülési időszak első felében járunk még. A fizikális terhelés mellett természetesen taktikai jellegű munkát is végzünk a pályán, az 1-3-5-2-es játékrendszerrel foglalkoztunk az első két hétben, amit két, az U16-os csapatunk ellen játszott meccsen gyakoroltunk is.

Hasznos két meccs volt szerintem mindkét korosztály számára. Szombaton a Marosvásárhelyi SE U19-es csapat ellen játszunk edzőmeccset, utána pedig Szerbiába utazunk egy hétre, edzőtáborba. Igyekszünk maximálisan kihasználni a lehetőségeinket ebben az időszakban és a lehető legjobban felkészülni a tavaszi bajnoki és kupameccsekre” – fogalmazott a szakember.

Benkó Tihamér együttese négy fordulót követően a negyedik helyen áll az U17-es Elitliga nyugati csoportjának rájátszásában. A kupaküzdelmekben viszont két játéknap után vezetnek a fiúk a nyugati B csoportban. A csapat a szombaton 14 órakor kezdődő hazai edzőmeccset követően utazik a dél-bánsági Versecbe, ahol három találkozó vár majd a srácokra.

Szakál Csaba, az U16-os csapat vezetőedzője megosztotta, hogy akadnak hiányzók a keretben, akik kisebb-nagyobb sérülések miatt nem tudtak egyelőre csatlakozni a csapathoz. A szakvezető azt is elmondta, hogy az eredetileg tervezett edzőmérkőzésük a nagy havazás miatt elmaradt Marosvásárhelyen, ahol a hazaiak egy évvel idősebb korosztálya ellen léptek volna pályára.

Kiemelt hangsúlyt kap az egyéni fejlesztés

"Végül az idősebb, fizikálisan erősebb U17-es korosztályunk ellen adódott nagyszerű lehetőség a gyakorlásra. Az egymás közötti játékok általában nem a legerősebbek, a srácok ezzel együtt eltökéltek voltak, mivel idősebbek ellen játszhattak. Egy jó iramú mérkőzésen vagyunk túl. Ugyan kevés gólszerzési lehetőséget tudtunk most kialakítani, de ez valamilyen szinten érthető, nem mi voltunk a domináló csapat. Ami pozitívum, hogy hozzáállásban, és teljesítményben sem okoztak csalódást a srácok. Mindkét oldalon láttunk nagyon jó egyéni teljesítményeket, és hosszú távon mindkét korosztályban nagy potenciál van. Ez most talán a legfontosabb" - fogalmazott Szakál Csaba. Hozzátette: a legfőbb cél a csapat további fejlesztése a meghatározott szakmai irányvonalnak megfelelően, amelyben az egyén fejlesztése kiemelt hangsúlyt kap.

"A legtöbbet akarjuk kihozni a mérkőzésekből, hogy a játékosok fejlődése hétről hétre biztosított legyen. Szeretnénk, ha minden találkozón tudnánk hasznosítani a heti edzés témáját. Ez az edzőmérkőzés ebből a szempontból is teljes mértékben beillett a programunkba, jól szolgálta a felkészülésünket, mivel nagy nyomás alatt tudtuk gyakorolni a labdakihozatalokat. A bajnoki rajtig még hét hetünk van, mindenre elegendő idő jut, hogy a szakmai irányvonalunknak, és játékszervezésünknek megfelelő stílusban játsszon a csapat" - mondta el az U16-os csapat vezetőedzője

Szakál Csaba csapata az U16-os Elitliga felsőházi rájátszásában három forduló után a második helyen áll. A fiúk a következő mérkőzést hazai pályán játsszák, szombaton 16 órától a Marosvásárhely U17-es csapatát fogadják.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza