Felkészülés | Fordulatos meccsen győztük le az Arka Gdyniát

Fordulatos, mindvégig lüktető iramú mérkőzésen a jobban hajrázó FK Csíkszereda, az utolsó percekben szerzett két góllal a maga javára billentette az összecsapás mérlegét. A találkozó  jól szolgálta mindkét együttes felkészülését.

Felkészülés | Fordulatos meccsen győztük le az Arka Gdyniát

Fordulatos, mindvégig lüktető iramú mérkőzésen, a jobban hajrázó FK Csíkszereda, az utolsó percekben szerzett két góllal a maga javára billentette az összecsapás mérlegét. A találkozó  jól szolgálta mindkét együttes felkészülését.

Ráduly Róbert Kálmán helyszíni tudósítása

Villámrajtot vesz a Gdynia, mindösszesen 14 másodpercet követően Kobaczki lövését kell mentenie Gyengének, aztán a harmadik perc derekán, Bakos labdavesztését követően, újfent Kobaczki roboghat a csíki kapu irányába és ismét Gyenge nyeri kettejük párharcát. 

Az első sarokrúgást gólra váltja az FK. A 11. percben Nagy Jani beívelését Jelena bólintja a rövid sarokba (0–1). A 16. percben szintén szögletet követően jön a válasz. Az első beívelés után az FK védelme még felszabadít, de az újrázást hét méterről, fejjel, Czubak elegánsan a hosszú sarokba csúsztatja  (1–1).

Innen kezdve az FK irányítja a játékot. A félidő derekán, pontrúgás kombinació lezárásaként Jebari bal sarokra tartó löketére ér oda Lenarcik. A 32. percben Kovács harcol ki 18 méterről, enyhén balról szabadrúgást. Nagy Jani áll a labda mögé, azonban a jobb felső sarokra tartó lövését Lenarcik, a levegőben szépen úszva, oldalra tolja. A 40. percben Jebari lő 20 méterről, ismét Lenarcik tolja fölé. Végül a 43. percben, FK labdavesztésből indított gyors lengyel kontratámadás végén Gyenge tolja fölé Czubak 10 méterről, középről leadott - gólba tartó - lövését.

A 47. percben Nagy Jani, ordító helyzetben, háttal blokkolja a frissen beállt Skóra közeli lövését. A folytatásban küzdelmes mezőnyjáték zajlik, az FK elsősorban a labdabirtoklásra összpontosít. A 68. percben, egy jobb oldali beívelésnél ismét Czubak villan, senki által sem zavartatva a hálóba bólint (2–1).

Az utolsó tíz percben az FK hajt az egyenlítésért. A 81. minutumban Babati jobbról befele cselez, de 10 méterről nem találja el a kaput. Ami késik nem múlik, a 86. percben Makrai lopja le a lengyel kapus lábáról a labdát és öt méterről, estében a hálóba vágja (2–2). Egy perccel később Baloghot állítja meg Boreczki szabálytalanul a tizenhatoson belül, a büntetőt Babati váltja gólra (2–3). 

Ilyés Róbert vezetőedző értékelése a lefújást követően:
"Fizikálisan megterhelő mérkőzésen vagyunk túl. Taktikailag fegyelmezettek voltunk, jól építettük a támadásainkat és rendben ment a játékszerervezés védekezésben és támadásban egyaránt. Vannak még mindig hibák, a következő napokban különösen a védekezésben kell még javulnunk. A támadóink egyre többet tesznek hozzá a játékunkhoz, ami különösen az őszi gondjaink tükrében örömteli fejlemény".

Felkészülési mérkőzés
Arka Gdynia – FK Csíkszereda 2–3 (1–1)

Belek, Törökország
Gólszerzők: Jelena Richárd (11.), Makrai Gábor (86.), Babati Benjamin (87., büntetőből), ill. Czubak (16. és 68.)
Arka Gdynia: 95. Lenarcik- 38. Predenkiewitz (32. Stolc, a 46.), 29. Marcjanik, 4. Dobrotka (13. Azatski, 63.), 94. Gojny (19. Szymanski, 84.) -  11. Adamczyk (17. Turski, 63.), 55. Gol (28. Zielinski, 63.), 6. Milewski (39. Lipkowski, 70.) -  9. Gaprindaszwili (20. Borecki, 70.), 10. Czubak (27. Hafez, 78.), 7. Kobaczki (21. Skóra, 46.)
FK Csíkszereda: 33. Gyenge Szilárd – 23. Nagy János, 5. Kelemen Dávid, 3. Apro Claudiu, 77. Gál-Andrezly Péter – 15. Bakos Ervin, 8. Veres Szilárd, 10. Soufiane Jebari – 98. Ronai Robert, 32. Jelena Richárd, 6. Kovács Lóránt Vezetőedző: Ilyés Róbert
A 70. perctől: 1. Karácsony Márk – 26. Dezamits Dominik, 57. Gergely Botond, 13 Csürös Attila, 4. Salvatora Marrone – 11. Anderson Santos, 16. Pintér Bence, 30. Nistor Ákos – 9. Babati Benjamin, 7. Makrai Gábor, 19. Balogh SzilárdHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza