Ifiliga, Elitliga | Rangadók hétvégéje

A Brassói Kids Tâmpa és a Bákói FC korosztályos együttesei ellen lépnek pályára utánpótlás csapataink az előttünk álló hétvégén.

Ifiliga, Elitliga | Rangadók hétvégéje

A Brassói Kids Tâmpa és a Bákói FC korosztályos együttesei ellen lépnek pályára utánpótlás csapataink az előttünk álló hétvégén. Mindegyik összecsapás valódi rangadónak ígérkezik.

Ifjúsági Liga U18

Brassóban folytathatja veretlenségi sorozatát legnagyobb korosztályban szereplő akadémiai együttesünk. Demény Norbert legénysége hét fordulót követően nem talált legyőzőre a bajnokságban. A jelenlegi, harmadik helyezés megtartása érdekében a Kids Tâmpa ellen is pontot, pontokat kell szereznünk.

Ehhez bizonyára vasárnapi vendéglátónknak is lesz néhány szava. A barcaságiak négy győzelem mellett három vereséget zsebeltek be az első hét játéknapon. Legutóbb az Aradi UTA otthonából hozták el a három pontot, igaz, legutóbbi hazai mérkőzésüket pedig elbukták a Temesvári Polival szemben. Hatodik helyezésük csalóka, hiszen a dobogó harmadik helyén álló fiataljainktól csupán egyetlen pont választja el a kék fehéreket.

A találkozó vasárnap 12.00 órakor kezdődik a brassói "ICIM" stadion füves pályáján.

Elitliga U17

Szintén a dobogós helyezés megtartása a célja U17-es gárdánknak. Szakál Csaba tanívtányai két pont előnnyel állnak az Aradi UTA előtt a harmadik helyen a nyolcadik fordulót megelőzően. Öt győzelem mellett becsúszott két vereség is, ám így sincs szégyenkeznivalójuk a fiataloknak. A legutóbbi fordulóban a fiúk egy félidő alatt vágtak hatot a Kolozsvári Viitorulnak, a +29-es gólkülönbséget pedig nem igen kell magyarázni.

Vasárnapi ellenfelünk, a Brassói Kids Tâmpa legutóbb gólgazdag döntetlent ért el az UTA otthonában. A 3–3-as végeredmény azt sejteti, hogy nem szenvednek gólínségben a Cenk alatti ifjak, ám a védelmük sem mindig áll a helyzet magaslatán. Ennek bizonysága 11-13-as gólkülönbség, és a jelenleg nem túl veretes kilencedik helyezés.

A találkozó vasárnap 14.00 órakor kezdődik a brassói "ICIM" stadion füves pályáján.

Elitliga U16

Igazi erődemonstrációt tartott a Galaci Oțelul otthonában Szász Ferenc együttese a mögöttünk álló játéknapon. A tizenhét(!) gólos győzelemmel meg is előztük a velünk azonos pontszámmal álló Sepsi OSK-t és Brassói Kids Tâmpát és felkapaszkodtunk a második helyre. Brugger Dánielék a negyedik fordulóban, a Jászvásári Poli otthonában elszenvedett vereség óta kitűnő formában játszanak. A fiatalok azóta mindhárom mérkőzésüket megnyerték, méghozzá úgy, hogy gólt sem kaptak, miközben 29-et(!) szereztek.

A bajnoki rangsorban előttünk éppen szombati vendégünk, az FC Bákó áll. A moldvaiak előnye két pont velünk szemben, ők hat győzelem mellett egyszer kapituláltak, méghozzá a hatodik fordulóban az FC Botoşani-nal szemben.

A találkozó szombaton, 12.00 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet! 

Elitliga U15

Bár a jelenlegi helyezések alapján talán nem nevezhetnénk kifejezetten rangadónak, ám kétségtelenül nagy presztízs-értékkel bír U15-ös csapatunk soron következő, Bákói FC elleni összecsapása. Mint a galaci győzelmet követő értékelésében Ubrankovics Zoltán vezetőedző fogalmazott, a Bákó elleni (és az azt követő, Brassóval szembeni) találkozó sorsdöntő lehet a a play-off elérése szempontjából. Csapatunk jelenleg, 13 ponttal az ötödik helyet foglalja el a tabellán, hátrányunk öt pont a listavezető Jászvásári Politehnikával szemben és két egységgel vagyunk lemaradva a második helyezett Bukaresti Steaua mögött.

A Bákó három-három győzelem és vereség mellett egyszer remizett az aktuális szezonban, tíz pontjukkal a hetedik helyen állnak. A legutóbbi fordulóban otthonukban maradtak alul a Jászvásár ellenében.

A találkozó szombaton, 14.00 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet! 

Elitliga U14

A bajnoki sorsolás szeszélye folytán egy harmadik színtéren is Szereda – Bákó párharcot rendeznek. Az U14-es, elitligás fiataljaink a Bákói FC, ruși ciutea-i sportbázisán csapnak össze a szomszéd-megyeiekkel. A találkozó két veretlen csapat összecsapását hozza majd. Míg Fazakas Tibor együttese egy alkalommal hullatott már el pontokat, a Bákó eddig mind a négy mérkőzését megnyerte. Legutóbb Brassóban, a Colţea 1920 vendégeként gurítottak egy ötöst. Száz szálalékos mérlegük, +18-as gólkülönbségük mindenképpen tekintélyt parancsoló.

Ugyanakkor Fazakas Tibor tanítványait sem kell félteni, legutóbb, itthon a Huszvárosi Pajura Sportiskola fiataljait küldték haza 10–0-val Orbán Hunorék.

A találkozó szombaton, 10.00 órakor kezdődik a Bákói FC sportbázisán, Ruşi-Ciutea településen.

Minden együttesünknek sok sikert kívánunk! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza