Közel egy órán át állta a sarat U19-es csapatunk Angersben, de a franciák végül magabiztos győzelmet arattak az UEFA Youth League visszavágóján.

Rendőri felvezetéssel érkezett meg csapatunk a Raymond Kopa stadionhoz, ahol remek hangulatban, mintegy 4000 néző előtt került sor fiataljaink nemzetközi megmérettetésére.

Demény Norbert legénysége küzdelmes első félidőt produkált és egyenlő ellenfele volt az Angersnek, amely több veszélyes helyzetet dolgozott ki, de védelmünk jól zárt. A hazaiak ezúttal sem nevezték a keretbe a sztárjátékosukat, a mindössze 17 éves Mohamed Ali Chot, de nélküle is veszélyesek voltak Albert kapujára. A második félidőben már kijött a lépés a hazaiaknak, négy perc alatt eldöntötték a meccset, előbb egy jobb oldali szögletet követően mintegy hat méterről Lgharbi bólintott a hálóba (1-0), majd Taibi szép cselek után tört be, nagyszerűen passzolt Nadje-nak, aki közelről nem hibázott (2–0). Az első kapura tartó lövésünk amely során Borne kapust is megtornásztattuk, Csala nevéhez fűződik, de ekkor már kétgólos hátrányban voltunk. Nadje a 83. percben kihasználta a csíki védelem hibáját és beállította a végeredményt. Az Angers SCO megérdemelt 5-0-ás összesítéssel jutott tovább, mi pedig maradtunk az UEFA Youth League élményével és bízunk abban, hogy ezt a tapasztalatot a későbbiekben tudjuk kamatoztatni.

UEFA Youth League bajnokok ága, visszavágó (Raymond Kopa stadion): Angers SCO – FK Csíkszereda 3:0 (0:0)

Gólszerzők: Lgharbi (57.), Nadje (61., 83.).

Továbbjutott az Angers SCO kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel. A következő körben ellenfele a holland Alkmaar lesz.

Angers SCO: Borne – Gaya, Boma, Camara, Breton, Lgharbi (Mbaka 74.), Taibi, Martins (Elkit 74.), Payradeau, Ndeke, Nadje (Tremblay 87.).

FK Csíkszereda: Albert (Karácsony 72.) – Vereguț, Gergely, Bărăbaș, Bujdosó – Boni, Casiadi – El-Sawy (Szakács 56.), Sándor, Csala – Biró (Finna 56.).

Játékvezetők: Nicolas Neokleous, Georgios Savva, Stefanos Anastasiou (Ciprus).

Szép Zoltán