Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | FK – Jászvásári Politehnica 2–2

Hazai döntetlennel folytatta play-off szereplését U15-ös, elitligás csapatunk. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | FK – Jászvásári Politehnica 2–2

Hazai döntetlennel folytatta play-off szereplését U15-ös, elitligás csapatunk. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Két különböző félidőt játszottunk. Az első félidőben kevesebb nyomást helyeztek ránk, így könnyebben ki tudtuk hozni a labdákat középpályán jól tudtuk építeni a támadást, viszont elől nem voltunk elég hatékonyak a támadó sorban és a kapu előtt. Ennek ellenére egy tudatos mozgás után bal oldalról, éles szögből a jobb felső sarokban szerzett góllal vezetés tudtunk szerezni Az ellenfelünk támadásait az esetek nagyobbik részében a saját térfelükön csírájában el tudtuk fojtani.

A második félidőben ellenfelünk nagyobb nyomást helyezett ránk már a saját térfelükön, ennek ellenére ki tudtuk hozni a labdát, viszont a középső zónában már több pontatlan átadásunk volt. Ha pedig átrúgtuk a középpályát, elöl lévő játékosainkban nem volt annyi dinamika, annyi erő, hogy végig tudjuk vezetni a támadásainkat. Az ellenfelünk több minőségi futással építette a támadásait, amikről kezdtünk egyre jobban lemaradni és egy ilyenből, középről kilépve egyenlíteni tudtak. Ez minket nagyobb energiamozgósításra ösztökélt és a párharcokból a középső zónában többször ki tudtunk jönni győztesen. Összességében az átmenetek védekezésből támadásba lettek jobbak, és az ebből való kitörésből kiharcolt büntetőt, igaz másodszorra, de értékesíteni tudtuk. Ezután kiegyenlített játék alakult ki, de mivel elöl nem tudtuk megtartani a labdát, egyre jobban a mi térfelükön pattogott a labda. Végül egy szöglet után ki tudtak egyenlíteni. Igazán az egyéni betörésekkel és az utolsó vonalon való folyosóba passzokkal próbáltunk veszélyeztetni. Ebből az utolsó percben nekünk adódott gólszerzési lehetőség, de lövés helyett még egy cselt választva elpuskaztuk.

Vegyes érzelmek vannak bennem. Ha a játék összképét nézzük, akkor reális a döntetlen, vagy talán az ellenfelünk közelebb állt a győzelemhez a második félidő és kidolgozott helyzetei alapján. Ha azt tekintjük, hogy kétszer is vezettünk, akkor szomorúság tölt el, mert kicsit kiénekelték a sajtot a szánkból. Pláne úgy, hogy az utolsó utáni percben nekünk volt olyan lehetőségünk, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. Örülök, hogy olyan szituációból szereztünk gólt, amit átbeszéltünk és tudatosan meg is csinált a játékos, tudatos befejezéssel. Boldog vagyok, hogy egy játékosunk két gólt is tudott szerezni ezen a kiélezett mérkőzésen és ezzel bizonyította azt, hogy mentálisan mennyire megerősödött.

Bosszús vagyok mert két olyan gólt kaptunk, amire felkészültünk, de mentális-, technikai- és odafigyelési problémák miatt nem sikerült elhárítani. Ha figyelembe vesszük, hogy a héten mennyi játékos sérült meg, mennyi betegedett le és mennyi jött vissza sérülésből, akkor meg kell emeljük a kalapot játékosaim előtt, hogy ilyen játékot tudtak produkálni egy olyan csapat ellen, aki a fordulóig vezette a bajnokságot Ha azt nézzük, hogy mennyire voltak sebezhetők hátul, akkor keserűség érzése tör elő, mert nagy volt a lehetőség arra, hogy pontszámban megelőzzük ellenfelünket és az első helyért folyó ki-ki csatában kis előnyhöz jussunk. Ezért még sokat kell dolgoznunk, erre kaptunk figyelmeztetést a mérkőzéssel. A bajnokság végkimenetele továbbra is nyitott, bár kezd leszűkülni három csapatra. Örülök annak, hogy bár harmadikok vagyunk, két ponttal lemaradva, de még nekünk is komolyan áll a zászló. Szombaton Brassóban folytatjuk".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza