Kispad | Rokupa U15 | Ubrankovics Zoltán | Bákói FC – FK Csíkszereda 1–3

Kétgólos, idegenbeli diadallal kezdte el a 2023/2024-es szezon Románia Kupa küzdelmeit U15-ös csapatunk.

Kispad | Rokupa U15 | Ubrankovics Zoltán | Bákói FC – FK Csíkszereda 1–3

Kétgólos, idegenbeli diadallal kezdte el a 2023/2024-es szezon Románia Kupa küzdelmeit U15-ös csapatunk. A találkozót követően Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Érződött mindkét csapaton a hétvégi bajnoki mérkőzés. Nem volt annyira folyamatos, gördülékeny a játék. Fölényben voltunk az első félidőben és egy szép támadás végén sikerült gólt szereznünk egy olyan szituációból, amit az előző hét végén hiányoltam a csapattól. Ennek nagyon örültem. Sajnos, a labdakihozatalunknál kevés volt a mozgás középpályán, hiányoltam a váltásokat, több kiforgást, de amikor egyszer-kétszer ez megtörtént, az alapvonalig tudtuk vinni a támadást. Labdaszerzéseink határozottak voltak az ellenfél térfelén és a labdát többet tudtuk birtokolni.

A szünetben cserével, illetve pozíció változtatással próbáltam a játékosoknak fejlődési lehetőséget adni. Az ellenfelünk próbált nagyobb létszámban letámadni a saját térfelünkön és egyszer-kétszer bizony hibára is tudtak kényszeríteni minket, amiből kapunk előtt gólhelyzetek alakultak ki. Szerencsére mindig volt valaki, aki ezt megakadályozta, vagy pedig elkerülte a labda a kapunkat. Elöl kevésbé tudtuk megtartani a labdát és veszélyeztetni az ellenfél kapuját, így egyre nagyobb fölénybe került ellenfelünk. Cserével és szerkezetváltással szép lassan a játékunk folyamatossága, folytonossága javult. Kialakítottunk 1v1 szituációkat a kapussal szemben, még az elsőt nem, de a másodikat a mérkőzés vége előtt sikerült befejezni és tovább növelni előnyünket. Onnantól kezdve bennünk felszabadult egy gát, ami kombinatív, kreatív játékot hozott a végére, míg ennek hatására ellenfelünk lelkesedése teljes mértékben alábbhagyott. A mérkőzést megérdemelten nyertük meg. Nagyon örülök a sikeres indulásnak, de készülünk a hétvégi rangadóra a Jászvásár ellen, akivel szemben az őszi, idegenbeli vereség miatt adósságunk van".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza