Kispad U16 | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – Bákói FC 3–3

Kispad U16 | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – Bákói FC 3–3

Látványos és izgalmas rangadót játszott U16-os Elitligás csapatunk a listavezető Bákói FC ellen. A 3–3-as döntetlenre végződő meccset Szakál Csaba vezetőedző értékelte.

Szakvezetőnk először a szurkolóknak mondott köszönetet, akik szép számban kilátogattak a Sportparkba, és buzdították a srácokat ezen az igazán fontos összecsapáson. Lássuk, hogy a szakember szemével nézve mi történt a találkozón.

Álomszerűen kezdtük a mérkőzést. Az első percben egy remekbe szabott, majdnem félpályás lövés után szereztük meg a vezetést. Nem sokkal ezután egy nagyon ígéretes helyről megítélt szabadrúgást végezhettünk el, amit szintén értékesíteni tudtunk. Kétgólos előnyünk birtokában, az első negyed óra után is kontrollálni tudtuk a játékot, megvoltak a további helyzeteink arra, hogy akár már az első félidőben lezárjuk az összecsapást. Ezekkel a lehetőségekkel nem tudtunk élni, pedig ellenfelünket látszólag nagyon megfogta a két bekapott gól” – foglalta össze az első játékrészt Szakál Csaba.

Nem volt elég a 2–0

A megnyugtatónak tűnő 2–0-s vezetésünk nem bizonyult elegendőnek a győzelemhez. Nézzük, hogyan alakult a második félidő.

„A fordulást követően a vendégek mindent egy lapra tettek fel. Ebben az időszakban egyre nagyobb nyomást helyeztek ránk, bár kidolgozott akcióból ennek ellenére sem találták meg a fogást rajtunk. Sajnos hátul az egyéni hibák most sem maradtak el nálunk, az első nagy megingásunkat rögtön meg is büntették. Először szépítettek, majd tíz pár perccel később egalizálni is tudták az eredményt.

Három perccel később egy remek támadást vezettünk, amit góllal fejeztünk be, így újra nálunk volt az előny, viszont az utolsó tíz percen belül a vendégek egy újabb sajnálatos megingásunkat ki tudták használni” – szólt a mérkőzés krónikája.

Csalódottak voltak

A srácok érthető módon csalódottak voltak a lefújást követően, mivel kétszer is meg tudták szerezni a vezetést, és 3–3-as állásnál is óriási meccslabdánk volt, de nem tudtuk lezárni az összecsapást. A végén még a bákóiak előtt is adódott egy hatalmas ziccer, amit bravúrral védett a kapusunk. Az utolsó tíz percben a kezünkből kicsúszó győzelem ellenére büszkék vagyunk a játékosainkra, mert óriási akarattal küzdöttek, és álltak bele ebbe a derbibe. Nagy kár, és kissé keserű a szájíz, hogy kétszer is kiengedtük a kezünkből a győzelmet, de az összképet nézve reális  döntetlen született” – összegzett Szakál Csaba.

Nagyon jó volt látni srácokon, hogy minden áron győzni akartak. Ez a győztes mentalitás, és küzdőszellem elengedhetetlen! Három forduló maradt hátra az alapszakasz párharcaiból. Szeretnénk mind a kilenc pontot megszerezni, és a lehető legkedvezőbb helyzetből várni a felsőházi rájátszást. A csapatban komoly értékek rejlenek, és ahogy azt eddig is tettük, mindennap azon fogunk dolgozni, hogy egyre jobbak legyenek a játékosaink.

Összességében még mindig az út elején járunk, de nagyon jó irányba haladunk. Megyünk tovább, és tesszük a dolgunkat. Azonban a folytatásban olyan egyéni hibákat már nem követhetünk el, mint amilyeneket a korábbi fordulókban, és a mai mérkőzésen is láthattunk a gólok előtt” – tekintett előre U16-os csapatunk vezetőedzője.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza