Liga 2 | Egy pontot tartottunk itthon a Dinamo ellen

Liga 2 | Egy pontot tartottunk itthon a Dinamo ellen

Felfokozott hangulatú mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott másodosztályú csapatunk a Bukaresti Dinamo csapata ellen a bajnokság 13. fordulójának nyitó mérkőzésén. A kevés helyzetet hozó találkozó második felében a fővárosiak veszélyesebbek voltak, ám igazságosnak mondható a pontosztozkodás. A Dinamo ultrái igazolták hírüket, hang-gránátokkal és a magyarokat gyalázó rigmusokkal zavarták meg több alkalommal a meccs menetét.

Rendkívüli érdeklődés mellett lépett pályára csütörtökön este Liga 2-es csapatunk. A bajnokság 13. fordulójának nyitányaként azt a Bukaresti Dinamót fogadtuk, amelyet csaknem napra pontosan négy évvel ezelőtt emlékezetes csatában búcsúztattunk a Románia Kupa nyolcaddöntőjében. Ezúttal nem bírt ekkora téttel a találkozó, ám a felsőházi rájátszást biztosító helyezésekért éles a versenyfutás, minden megnyert és elveszített pontnak nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál.

Zsúfolt tribünök fogadták a pályára kifutó csapatokat, a Lokálpatriótáknak köszönhetően a hangulatra sem lehetett panasz. A vendégcsapat ultrái némi késéssel érkeztek a stadionhoz, így az első percekről lemaradtak a vörös-fehér hívek. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, néma főhajtással adózott a lelátó Tímár Áron, a Gyimesközéplokon elhunyt 12 éves labdarúgó, és a közúti balesetben a napokban életét vesztő Sabin Nicolae, a DigiSport operatőre emléke előtt.

Nem bírtak magukkal a vendégdrukkerek

Jól kezdődött a találkozó az FK szempontjából, az 5. percben a vendégek bal oldali kapufája mellett pattogott ki a labda az alapvonalon túlra. A helyét elfoglaló vendégtábor beköszönésképpen hanggránátok robbantásával vétette észre magát. Egy a szolgálatos tűzoltó közvetlen közelében, kettő pedig a játéktéren landolt a veszélyes pirotechnikai eszközökből. A játékvezető nem látott okot a beavatkozásra, nem szakította félbe a játékot a robbanások miatt, ahogy a félidő közepe táján felhangzó Magyarországot és az erdélyi magyarságot gyalázó rigmusoknál is zavartalanul folytatódott a meccs.

Azért közben a mérkőzés is zajlott. A 15. percben Paul Pârvulescu maradt lent az ellenfél térfelén. A középpályás nem tudta folytatni a játékot, helyére Petre Ivanovici érkezett. A 23. percben megállt az ütő a hazai hívekben, jobb oldalon futott a bukarestiek akciója, sikerült beadniuk a labdát, ami az alapvonal mellett egészen a kapunkig csorgott, végül Kovács Márk vágta ki a gólvonalról. Egy perc múlva két blokkolt FK-lövést jegyezhettünk fel, majd a Dinamo percei következtek, ám komolyabb veszély nem alakult ki Gyenge kapuja előtt. Fél óra elteltével Jelena Richárd lövését ütötte ki Onescu. A szünet előtti utolsó perceket megnyomták a vendégek, ekkor a védelmünk is több alkalommal hibázott. A nyomás azonban nem érett góllá, csupán lesről találtak be a fővárosiak Pop révén.

A vendégszurkolók a folytatásban is előszeretettel vették elő gyalázkodó rigmusaikat, ám a játékvezető továbbra sem avatkozott közbe. A játék képe hasonló volt az első 45 perchez, kevés igazán veszélyes lehetőség adódott a csapatok előtt. A Dinamo fokozatosan átvette az irányítást, a jobb oldalon több gyors vendégakció futott, ám az irányzékkal rendre gondban volt Ovidiu Burcă csapata, és Gyenge is a helyén volt.

A 68. percben Apro Claudiu jobb oldali szabadrúgásból szinte meglepte Onescut, ám végül magabiztosan hárított a jobb alsó saroknál a vendégek kapuvédője. Érezte a közönség, hogy fogy az erő a hazai játékosokban, zengett a "Harcoljatok" a lelátóról. A 77. percben közel voltunk a vezetés megszerzéséhez, Jebari próbálkozott közelről, majd El Sawy ismételt, de nem talált utat a kapuba a labda, végül Veres magasan fölé szálló próbálkozása zárta az akciót.

A 80. percben a kezét fájlaló Ivanovici-ot kellett ápolni, majd Bani balról eleresztett lövését jegyezhettük fel. Hat perc elteltével Gyenge hárított nagyot. A lelátó vendég oldaláról továbbra is érkeztek a magyargyűlölő bekiabálások. A 86. percben érezte úgy a játékvezető, hogy figyelmeztetni kell a vendégek drukkereit a sportszerű magatartásra... A Dinamo ismét több lehetőséget dolgozott ki a hajrában, ám túlkomplikálták azokat. A háromperces ráadásban sem született gól, a játék képe alapján igazságos pontosztozkodásnak lehetett tanúja a csaknem teljes telt-háznyi közönség.

A vendégcsapat szurkolói elé vonulva hangos ünneplésbe kezdett, míg a Lokálpatrióták a székely himnusz eléneklésével köszönték meg játékosainknak a küzdelmet.

A lefújást követően Dican Ferenc vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Nehéz mérkőzés volt, ezt is vártuk tőle. Az első félidő kiegyenlítettebb volt, a második félidőben jobban próbáltunk támadni és veszélyesek voltak a vendégek kontrái. Azt lehet mondani, hogy volt egy kis szerencsénk is és Szilárd (Gyenge Szilárd, szerk. megj.) két ziccert is kifogott" - mondta el vezetőedzőnk.

Hogy mi hiányzott a győzelemhez? "Az önbizalom. Megvolt minden ehhez a meccshez, a szurkolók, televíziós közvetítés. Ha most nem élvezed a játékot, akkor nem tudom, mi kell még, hogy tudj játszani" - fogalmazott a szakember. Mire lehet elég a megszerzett egy pont? "Meglátjuk a végén, de szerintem igen, értékes ez a pont. A következő meccset meg kell nyerjük" - zárta Dican Ferenc

Liga 2., alapszakasz 13. forduló
FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo 0–0

Csíkszereda, Városi Stadion 2000 néző
Játékvezető: Cătălin Busi (Râmnicu Vâlcea), asszisztensek: Florian Alexandru Vişan (Galați) és Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea)
Sárga lap: Rodrigues de Moura (23.), Costin Amzăr (44.), Bani Mustafa (66.), ill. Veres Szilárd (90+2.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Kovács Márk, Kelemen Dávid, Apro Claudiu – Gál-Andrezly Péter, Kovács Lóránt (Mickaël Panos, 65.), Veres Szilárd, Paul Pârvulescu (Ivanovici Petre, 15.) – Omar El Sawy (Suciu Toni, 84.), Jelena Richárd, Soufiane Jebari (Marvin Schieb, 84.) Vezetőedző: Dican Ferenc
Dinamo: Oncescu Denis– Rodrigues de Moura Gabriel, Giafer Deniz, Patriche Răzvan Bogdan, Amzăr Costin (Alin Şerban, 79.), Bena Quentin Alexandre – Iglesias Gago Daniel, Gorla Larrucea – Ghezali Lamine, Alexandru Pop (Buhăescu 58′), Bani Mustafa Andrei Ahmed Vezetőedző: Ovidiu Burcă

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza