Liga 2 | Életben tartani a play-off reményeket

A CSM Slatina gárdája ellen lép pályára szombaton délelőtt, a liga 2-es bajnokság alapszakaszában felnőtt, férfi együttesünk. Ilyés Róbert csapatának hat forduló áll rendelkezésére, hogy kivívja a felsőházi rájátszásba kerülést.

Liga 2 | Életben tartani a play-off reményeket

A CSM Slatina gárdája ellen lép pályára szombaton délelőtt, a liga 2-es bajnokság alapszakaszában felnőtt, férfi együttesünk. Ilyés Róbert csapatának hat forduló áll rendelkezésére, hogy kivívja a felsőházi rájátszásba kerülést.

Két vesztes bajnoki után hazai pályán javíthat mérlegén liga 2-es csapatunk, és kezdheti meg a felzárkózást a felsőházi rájátszást jelentő első hat hely közelébe. Ilyés Róbert fiai a válogatott szünetet kihasználva elmúlt hétvégén szuperligás együttessel, a Sepsi OSK-val játszottak barátságos mérkőzést. A sepsiszentgyörgyi találkozón azok a játékosok kaptak több szerepet, akik a bajnokság során kevesebb lehetőséghez jutottak. A kétgólos vereség ellenére hasznos felkészülési találkozón vagyunk túl. Szombati ellenfelünk a CSM Slatina sem tétlenkedett a bajnoki szünet alatt, a piros-fehérek legutóbbi ellenfelünkkel, a Bukaresti Steauával gyakoroltak, és kaptak ki 3–2-re.

Az Olt megyei együttes rövid, ám viharos történelemmel rendelkezik. A 2008-ban alapított klub többszöri meg-, át- és újraalakulás után egy szezon kihagyását követően tért vissza a Liga 2-be 2022 nyarán. Korábban mindössze két idényben, a 2011/2012-es, kétcsoportos másodosztályban, és 2020/2021-ben szerepeltek ezen a szinten. 

Közös, második vonalbeli történelmünk mindössze három találkozót foglal magában. A 2020/2021-es szezonban az alapszakasz utolsó fordulójában, hazai pályán fogadtuk a Slatinát és egygólos győzelmünk azt jelentette, hogy első alkalommal (és mindeddig utoljára) vívtuk ki a felsőházi rájátszás jogát. A mérkőzés egyetlen találatát Suciu Toni szerezte.

A szezon végén búcsúzó CSM-vel a 2022/2023-as szezonban találkoztunk újra. A kilencedik fordulóban, 2022 októberében lejátszott meccsen sima, kétgólos vereséget szenvedtünk idegenben. Az alapszakasz végén mindkét gárda az alsóházban volt érdekelt. A play-out első játéknapján, saját közönségünk előtt Kovács Lóránt büntetőből szerzett találatával és Kruzikas Ignas góljával két góllal jobbnak bizonyultunk.

Hasonló eredménnyel most is elégedettek lennénk. Ahhoz, hogy a tavaszi fordulók előtt még maradjon reális esélyünk a ply-off kivívására, mindenképpen szükségünk lenne a három pontra, és a mínusz kettes gólkülönbségünkön is illene kozmetikázni. Csapatunk jelenleg a 14. helyen áll, ám hátránya mindössze négy pont a felsőházi rájátszást jelentő hatodik helyen álló Chiajna mögött.

A találkozó szombaton, 11.00 órakor kezdődik az FK stadionjában. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza