Liga 2 | Felőröltük az Újszentest

Liga 2 | Felőröltük az Újszentest

Remek második félidei játékának köszönhetően itthon tartotta a három bajnoki pontot Liga 2-es felnőtt férficsapatunk. Ezzel a győzelemmel megőriztük helyünket a rájátszást jelentő első hatban. Jelena Richárd duplázott.

Szűk ezer néző gondolta úgy, hogy a helyszínen tekinti meg csapatunk aktuális bajnoki mérkőzését, sokakat talán a napos őszi időjárás inkább kerti munkára szólított. Ám a csapat törzsszurkolói, a Lokálpatrióták jelen voltak és szokásuk szerint lelkes biztatással ösztökélték a piros-fekete fiúkat a jó teljesítményre. Nem is volt gond fiaink teljesítményével, ám az Újszentes felvette a kesztyűt és fegyelmezett játékkal tartotta a lépést a mieinkkel. Az látszott, hogy egyik társaság sem óhajt különösebb kockázatot vállalni, inkább kivárásra játszottak a felek.

Az első valamirevaló helyzetet Nemanič fejese jelentette a 22. percben Veres szabadrúgását követően, ám a kísérlet mellészállt. A vendégek komolyabban egyszer értek fel a kapunkhoz az első 45 perc során, a 26. percben Bodri Luca blokkolt lövését jegyezhettük fel. A türelmi játékból végül a mieink jöttek ki jobban és a szünet előtt sikerült megszerezni a vezetést. Remek támadás indult a félpályától Panostól a 39 percben. Francia légiósunk a jobb oldalon felfutó Gál-Andrezly Péterhez passzolt, aki remekül adott középre, érkezett Jelena Richárd és mintegy 7 méterről bal lábbal a jobb alsó sarokba helyezett (1–0).

Cserékkel próbálta felrázni a vendégeket az újszentesi szakvezetés, ám nem kapott új lendületet a zöld-fehér alakulat, sőt, az FK fokozatosan átvette az irányítást. Ennek köszönhetően egy óra elteltével érkezett az újabb gól. Gyenge hozta hosszan játékba a labdát, amit Kovács Lóránt estében Jelenához továbbított. A pécsi csatár parádésan játszotta ki az ellenfél védőit majd középről, 8 méterről higgadtan a bal alsó sarokba helyezte a labdát (2–0).

Elfáradtak a vendégek

A második gólunk után nem volt kérdéses, hogy melyik a jobb csapat, sorra vezettük a támadásainkat, amelyek szinte mindegyikében benne volt a gólszerzés lehetősége. Elfáradt az egyébként szimpatikus és sportszerű vendég alakulat, a számos hazai lehetőség közül pedig Kovács Lóránt használt ki még egyet a 71. percben. Pîrvulescu húzott el jól a bal oldalon, pontosan adott a 16-os vonalánál érkező Kovács Lóránthoz, aki egy igazítás után hajszálpontos lövést eresztett a jobb alsó sarokba (3–0).

A hátralévő időben csupán annyi kérdés maradt, hogy tudunk-e további gólokat szerezni. Erre több alkalommal is megvolt a lehetőség, ám nem sikerült ezeket kihasználni, egy alkalommal a kapufa is az ellenféllel volt. Maradt a háromgólos különbség, aminek köszönhetően legalább egy helyet előre léptünk a bajnoki táblázaton, az Unirea Slobozia vasárnapi mérkőzésének eredményétől függ, hogy a negyedik, vagy az ötödik helyről várhatjuk a jövő hétvégi Jászvásári Politehnica elleni idegenbeli találkozót.

Liga 2, alapszakasz 11. forduló
FK Csíkszereda – Újszentesi SC
3–0 (1–0)
Csíkszereda, Városi Stadion, 800 néző
Vezette: Nagy Vladimir Andrei (Aranyosmohács/Fehér m.), asszisztensek: Bojan Cosmin (Marosvásárhely), Pucheanu Florin (Ulmi)
Gólszerzők: Jelena Richárd (39. és 60.), Kovács Lóránt (71.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Gál-Andrezly Péter, Kelemen Dávid, Klemen Nemanič, Vita Daniel, Paul Pîrvulescu (Marvin Schieb, 82.), Mickaël Panos (Csürös Attila, 82.), Veres Szilárd, Kovács Lóránt (Petre Ivanovici, 82.), Omar El-Sawy (Kovács Márk, 76.), Jelena Richárd (Suciu Toni, 76.) Vezetőedző: Dican Ferenc
Újszentesi SC: Miklós Róbert – Sebastian Bura-Koț (Ungureanu Adrian, 66.), Zurbagiu Costel, Călin Toma, Tismonar Alexandru (Olaru Andrei, a szünetben), Bodri Toma (Ghinescu Răzvan, a szünetben), Tănase Ionuț, Martinov Alexandru, Paulevici Dragan (Popa David, 57.), Pașcalău Patric (Grancean Cristian, a szünetben), Bodri Luca Vezetőedző: Stan Cosmin

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza