Liga 2 | Nagyszombati győzelem

Liga 2 | Nagyszombati győzelem

Nagyszerűen sikerült Ilyés Róbert vezetőedző hazai bemutatkozása, győzelemmel folytatta az alsóházi rájátszást Liga 2-es csapatunk a Bukaresti Metaloglobus ellen szombaton.

Lassan gyülekeztek a nézők a nagyszombaton megrendezett találkozóra, a héten lehullott jelentős mennyiségű hó ellenére kitűnő talajú pálya fogadta a csapatokat. Érdekes volt a játékvezetői bizottság választása, ugyanis bukaresti volt a játékvezető, annak ellenére, hogy fővárosi csapat érkezett Csíkszeredába.

A lelátón helyet foglaló mintegy háromszáz néző azt láthatta, hogy határozottan, lendületesen kezdett csapatunk. Az első negyed óra végén megszereztük a vezetést! Caramalău passzolt rossz helyre saját tizenhatosán belül. Csiszér Balázs csapott le a labdára, lövési kísérlete azonban lecsúszott, a játékszer a bal oldalon érkező Kovács Lóránt elé került, aki teketóriázás nélkül, kapásból kilőtte a hosszú sarkot (1–0). A 16. percben Jebari duplázhatta volna meg az előnyt, Gál-Andrezly bal oldalról érkező beívelését akrobatikus mozdulattal emelte a kapu fölé. A 20. perc meghozta a második FK találatot. Csiszér bal oldali szöglete után pattogott a labda ide-oda a 16-oson belül, végül Verestől Dino Stančič elé került, aki négy méterről nem hibázott és a bal alsóba helyezett (2–0).

A játék képe alapján akár egy nagy arányú hazai győzelem lehetősége is felvillant, a gól utáni percekben Stančič kis híján duplázott. A szünethez közeledve kiegyenlítettebbé vált a játék, a fővárosiak is el-el jutottak a 16-osunk környékére, azonban komolyabb vendéghelyzetet nem jegyezhettünk fel. A pihenő előtt még Jebari előtt maradt kihasználatlanul egy lehetőség, a középpályás Gál-Andrezly félmagas labdáját nem találta el jól a kapu előtt.

Gyenge védései is kellettek

A fordulást követően hamar faragott hátrányából a vendég együttes. Csiszér Balázs büntetőt érően állította meg a 16-oson belül Mileát. A 11-eshez  Dragoș Huiban állt oda, aki a kapu jobb oldalába lőtt (2–1). Felbátorodtak a vendégek a szépítés után, a mi csapatunk pedig nem tudta hozni az első félidő lendületes játékát. Ezzel együtt nem forgott igazán veszélyben a vezetésünk, sőt, fél órával a vége előtt Veres Szilárdtól láthattunk remek lövést. A 63. percben Kelemen Dávid jó mentése kellett ahhoz, hogy ne alakuljon ki nagyobb veszély a kapunk előtt, majd Olaru tekert fölé.

A hajrá perceiben bizony Gyenge Szilárd megmozdulásai is kellettek az előny megtartásához. Kapusunk remekül vetődött ki a 83. percben, öt perccel később pedig a bal felső saroknál mutatott be látványos védést. A ráadás perceiben többször is bebiztosíthattuk volna a győzelmet, ám Eperjesi Gábor és Omar El Sawy lehetősége is kimaradt. Feszült utolsó perceket hozott a mérkőzés, a vendégek szakvezetése két sárga lapot is kireklamált magának a hajrában. Maradt az egygólos siker, mivel a Slobozia kikapott a Temesvári Politól, átvettük a vezetést az alsóház A csoportjában. A folytatásban, április 14-én, pénteken a Nagybányai Minaur otthonába látogat Ilyés Róbert csapata.

Liga 2., play-out, A csoport, 3. forduló
FK Csíkszereda – Bukaresti Metaloglobus 2–1 (2–0)

Csíkszereda, 350 néző
Vezette: Andrei Antonie (Bukarest), Asszisztensek: Florian Alexandru Vişan (Galac) és Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş)
Gólszerzők: Kovács Lóránt (13.), Dino Stančič (20.), ill. Dragoș Huiban (48., büntetőből)
Sárga lap: Veres Szilárd (45.), Csiszér Balázs (48.), Csürös Attila (73.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Csiszér Balázs (Eperjesi Gábor, 83.), Kovács Márk, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gál-Andrezly Péter, Veres Szilárd (Csürös Attila, 71.), Szondi Botond (Andrei Gheralia, 71.), Soufiane Jebari, Kovács Lóránt (Omar El-Sawy, 83.), Dino Stančič (Jelena Richárd, 78.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Metaloglobus: Gavrilaș George – Caramalău George, Constantin Dima, Zuknovic Milos, Honciu Georgian, Huiban Dragoș (Sârbu Adrian, 81.), Sava Andrei, Alexandru Gheorghe (Ciuciulete Aurelian, 67.), Chiorean Paul (Răzvan Milea, 46.), Mihart Ianis (Liș L., 35.), Goge Petre (Olaru Alberto, 46.) Vezetőedző: Eusebiu Tudor

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza