Liga 2 | Szezonzáró győzelem

Liga 2 | Szezonzáró győzelem

Magabiztos győzelemmel zárta a 2022/2023-as pontvadászatot Liga 2-es csapatunk.

Szezonbéli utolsó fellépésére készült Liga 2-es csapatunk, amely az alsóházi rájátszás hetedik fordulójában a Sellenberkhez látogatott. A vendéglátónk ideiglenes otthonául szolgáló râmnicu vâlcea-i, Május 1. Stadion monumentális lelátói szinte üresen ásítoztak a kezdő sípszó felhangzásakor, nem hozta lázba a helyieket a sellenberki csapat vendégjátéka. Az első fél óra a távol maradókat igazolta, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk ebben a periódusban, javarészt a mezőnyben folyt a játék.

A szünethez közeledve felpörögtek az események. Előbb a Sellenberk állt közelebb a gólszerzéshez, ám Gyenge a helyén volt Luca lövésénél, Carăruș pedig nagy helyzetből fölé vágta a labdát. Ezt követően, a 32. percben érkezett a vezető találatunk, a jobb oldalon Jelena használta ki a hazai védők figyelmetlenségét és 6-7 méterről betalált (0–1). A 36. percben Jebari jól eltalált lövését jegyezhettük fel, ám a próbálkozás kevéssel elkerülte a kaput. A 40. percben Gál-Andrezly kapott jó átadást és mintegy 14 méterről nagy gólt lőtt Mitrovic hálójába (0–2). A 43. percben El Sawy remek lövését védte szögletre a házigazdák kapuvédője. A lefújás előtt Apro szabálytalankodott Moneával szemben a 16-oson belül büntetőt érően, a 11-est Ionuț Năstăsie magabiztosan értékesítette (1–2).

Kiállítás és bombagól

A második játékrész követte az első 45 perc forgatókönyvét, kevés gólhelyzetet láthattunk. A hazaiak voltak némileg aktívabbak, ám igazán nagy gólszerzési lehetőség nem adódott előttük, ha pedig mégis eljutottak a kapunk közelébe, a védőink blokkoltak jól, vagy Gyenge védett magabiztosan. A 76. percben növelhettük volna az előnyt, Schieb lépett be jól a 16-oson belülre, lövése elkerülte a kaput. Többet és veszélyesebben támadtunk, ahogy fogyott az idő, úgy fogyott a hazaiak ellenállása is. Több lehetőségünk is adódott az előny növelésére. A rendes játékidő utolsó percében szabadrúgáshoz jutottunk a hazaiak tizenhatosának bal sarkánál. A labdához Apro Claudiu állt oda és védhetetlenül bombázott a hálóba (1–3). A vétkes Nestorly Lumbu a Dino Stančič elleni szabálytalanság nyomán azonnal piros lapot kapott. Magabiztos győzelemmel zárta a bajnokságot csapatunk és nyerte meg az alsóházi rájátszás A csoportját!

Liga 2, play-out A csoport, 7. forduló
Sellenberki SC – FK Csíkszereda
1–3 (1–2)
Râmnicu Vâlcea, Május 1. Stadion
Vezette: Dorin Burloiu (Galaţi) Asszisztensek: Dobre (Şotânga – Dâmboviţa), Gabriel Ion Catană (Târgovişte)
Gólszerzők: Ionuț Năstăsie (45+1., büntetőből), ill. Jelena Richárd (32.), Gál-Andrezly Péter (40.), Apro Claudiu (90.)
Kiállítva: Nestorly Lumbu (90.)
Sellenberk: Mitrovic – Palmeș, Adrian Voicu (Denis Ursu, 60.), Lumbu, Natea, Alexandru Luca (Lucian Buzan, 46.), Fl. Mitrea, Monea (Bogdan Vișa, 86.), Ion Cărăruș (Robert Răducioiu, 39.), I. Năstăsie, Gele Vezetőedző: Claudiu Niculescu
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Eperjesi Gábor (Marvin Schieb, 64.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Kovács Márk, Gál-Andrezly Péter (Andrei Gheralia, 85.), Veres Szilárd, Szondi Botond (Vita Dániel, 85.), Omar El Sawy (Kovács Lóránt, 64.), Soufiane Jebari, Jelena Richárd (Dino Stančič, 85.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

További eredmények
Temesvári Politehnica – Bukaresti Metaloglobus Bucureşti 0–5
CSM Slatina – Nagybányai Minaur 1–0
Az alsóházi rájátszás A csoportjának végeredménye
1. FK Csíkszereda                  39 pont
2. Sellenberki SC                    36
3. CSM Slatina                        34
4. Unirea 04 Slobozia             34
5. Bukaresti Metaloglobus    32
6. Nagybányai Minaur            22
7. Temesvári Politehnica       19

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza