Liga 3 | Elvitte a három pontot a Bákó

Liga 3 | Elvitte a három pontot a Bákó

Hazai vereséggel zárta az alapszakasz küzdelmeit Liga 3-as fiókcsapatunk. A fiúk a szombat délutáni mérkőzés java részében egyenrangú ellenfelei voltak a Bákói CSM legénységének, ám az ellenfél három góljára csak a fiatal Szőke Lénárd tudott válaszolni.

Nem tudta eldönteni az időjárás, hogy milyen irányt is vegyen ezen a szombati napon. A találkozót megelőző órák napsütése borongóssá változott kora délutánra, majd a találkozó kezdetére az eső is nekikeseredett. A szitáló égi áldás sem zavarta azonban a csapatokat, jó tempóban indult a mérkőzés. Az első lövést a vendégek részéről jegyezhettük fel, Lukács Dániel magabiztosan hárította a jobb felső saroknál a próbálkozást. Négy minutummal később a Göndör Alex sárga lappal jutalmazott belépője nyomán megadott szabadrúgást követően gyenge lövéssel fejezte be akcióját a vendég gárda.

A 18. percben Balázs Lajos Norbert szánta el magát lövésre mintegy 22 méterről, ám a próbálkozás nyomán mellé szállt a labda, két perc elteltével a vendégek 29-ese, Strat Cezar tekert Lukács kapuja mellé. A félidő felét elhagyva Csala Róbert vétette észre magát egy lövéssel, alig szállt fölé a 18 méteres próbálkozás. A 26. percben előnyhöz jutott a Bákó, Priboi Alin ugrott ki védőink között középen és fejezte be magabiztosan az akciót (0–1). Szűk öt perc elteltével érkezhetett volna hazai részről a válasz, ám Bujdosó Szilárd kísérlete fölé szállt. A nagy kedvvel játszó Bujdosó két perc múlva már a kaput is eltalálta, a vendégek hálóőre öklözve mentett. Az első félidőt Göndör Alex ígéretes lövése zárta, amely a bal kapufa mellé szállt. Minimális vendégelőnnyel vonultak pihenőre a felek.

Kései szépítés

A második játékrész Sütő Zalán jobb oldali szöglet után fejelt felső kapufájával indult, majd néhány sárga lapot és cserét jegyezhettünk fel. Egészen a 65. percig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, ekkor érkezett az első gólt is jegyző Priboi és több csel után a lábak sűrűjében kilőtte a jobb alsó sarkot, Lukács nem sokat láthatott a lövésből (0–2). A hajrára fordulva végleg eldőlni látszott a meccs, Cozma Jose nagy erővel bombázott a kapu közepébe (0–3). A lefújás előtt három perccel sikerült megszerezni a szépítő találatot, a Jelena helyére beszálló Szőke Lénárd bal oldali szöglet után mintaszerűen fejelt a bákói hálóba (1–3). Kitűnően szállt be a többnyire az U17-es csapatnál foglalkoztatott, fiatal játékos!

Az alapszakaszt tehát vereséggel zárta farmcsapatunk, amely a bajnokság alsóházi rájátszásában folytatja a küzdelmeket.

Liga 3., 1. csoport alapszakasz, 18. forduló
FK Csíkszereda II. – Bákói CSM 1–3 (0–1)

Csíkszereda Sportpark
Vezette: Roman Cosmin (Jászvásár), asszisztensek: Hriscu Vlad (Voroveşti), Nistor Radu Mihai (Jászvásár)
Gólszerzők: Szőke Lénárd (87.), ill. Priboi Alin (26. és 65.), Cozma Jose (82.)
Sárga lap: Göndör Alex-Valentin (8.), Csürös Attila (55.), Bujdosó Szilárd (59.), Balázs Lajos Norbert (67.), Bóné Márk (81)
FK Csíkszereda II.: Lukács Dániel – Szin Ferenc, Vita Dániel, Vereguț Dániel, Göndör Alex-Valentin (Sütő Zalán, a szünetben), Balázs Lajos Norbert (Sebestyén Botond, 74.), Csürös Attila, Bujdosó Szilárd (Bóné Márk, 74.), Schieb Marvin, Csala Róbert, (Leczki Norbert, 61.) Jelena Richárd (Szőke Lénárd, 83.) Vezetőedző: Demény Norbert
Bákói CSM: Grósz Erik – Samru Alex, Adaschzitei Răzvan, Ursu Ionuț, Aeroaiei Cătălin (Schiopu Mihai, 85.), Savoaia Eduard, Priboi Alin (Zaharia Alexandru, 78.), Corban Alexandru (Cozma Jose, 78.), Buterchi Răzvan (Antal Norbert, 78.), Strat Cezar (Popa Luca, 85) Vezetőedző: Popovici Cristian

További eredmények:
Ştiinţa Miroslava – Viitorul Darabani           3–0    
Dante Botoşani – Şomuz Fălticeni 0–3
FC Rapid Brodoc – Karácsonkői Ceahlăul 0–1
Radóci Bucovina – Foresta Suceava 2–0
Az alapszakasz végeredménye:
1. Foresta Suceava                  42 pont
2. Radóci Bucovina                 37
3. Karácsonkői Ceahlăul        33
4. Bákói CSM                        33
5. Ştiinţa Miroslava                 29
6. Şomuz Fălticeni                  27
7. Viitorul Darabani                16
8. FC Rapid Brodoc                14
9. FK Csíkszereda II.             10
10. Dante Botoşani                 6
*A Dante Botoşani-tól 20 pont levonva.
** A Dante Botoşani-t kizárták.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza