Liga 3 | Megvan az első győzelem!

Liga 3 | Megvan az első győzelem!

Megszerezte első szezonbeli győzelmét a harmadosztályú bajnokságban szereplő fiatal csapatunk. Demény Norbert tanítványai remek mérkőzésen kerekedtek felül a CS Știința Miroslava együttesén.

Magyar edzők összecsapását hozta a Liga 3-as bajnokság ötödik fordulójában lejátszott hazai mérkőzésünk. A hazai kispadon Demény Norbert igazgatta csapatunkat, míg a Miroslava kispadján az egykori 46-szoros román válogatott hátvéd, Selymes Tibor ült.

A zord, esős csíki ősz némileg megenyhült a pénteki mérkőzés kezdésére, így szép számú közönség gyűlt össze a Sportparkban, hogy kiszurkolja fiókcsapatunk első szezonbeli győzelmét. A kilátogató nézőknek nem kellett csalódniuk, nagyszerű iramban kezdődött a mérkőzés. Az első percekben a vendégek léptek fel kezdeményezőbben. Az 5. percben Azoiței lőtt fölé, majd Corobuța beadása okozott veszély Simon Máté kapuja előtt. A hazaiak közül először Csiszer Balázs próbálkozott komolyabb lövéssel, 18 méterről eleresztett labdáját a jobb alsó saroknál hárította Daniliuc.

A 12. percben ismét Csiszer volt a főszereplő. Jól indult meg a jobb oldalon, majd hosszú sprintet követően az alapvonal felé kisodródva próbálkozott, ám lövése elsuhant a hosszú sarok előtt. Negyed óra elteltével a jobb oldalról végezhettünk el szabadrúgást, ám a kapu előtti kavarodásban Bărăbaș Marius közelről végül nem tudott kapura fordulni. A vendégek részéről is jegyezhettünk fel helyzeteket, előbb Botezatu eresztett meg egy lövést, majd az első fél óra végéhez közeledve Ungihanu próbálkozott. Az utóbbi volt veszélyesebb, Simon Máténak kellett a felső léc alá tartó lövést védenie. A szöglet után ismét kapusunk hárított a jobb felső sarokba tartó fejes nyomán. A félidő végéhez közeledve Hadnagy Tamás próbálkozott mintegy 20 méterről bevenni a vendégek kapuját, az első 45 percet Csiszér blokkolt lövése zárta.

Az első félidő után Selymes Tibor lehetett elégedetlenebb a látottakkal, két helyen is változtatott csapatán a vendégek szakvezetője. Meg is nyomta a fordulás utáni első perceket a Miroslava, majd ismét kiegyenlített játék zajlott, oda-vissza játék folyt a pályán. Az 58. percben Vită Daniel fejelte ki önfeláldozóan Auma lövését. Öt perc elteltével Sándor Raullal szemben szabálytalankodtak a bal szélen az oldalvonal mellett a vendégek 16-osának magasságában. A megítélt szabadrúgást Csiszer Balázs végezte el és védhetetlenül tekert a hosszú sarokba (1–0).

Fáradni látszottak a vendégek, igazán nagy erőket nem tudtak mozgósítani az egyenlítés érdekében, jól védekeztek az FK-s fiatalok. A 81. percben nagy esélyt szalasztottunk el, hogy megduplázzuk az előnyt, ám egy szép Baga, Bărăbaș , Csiszer összjáték végén utóbbi mellé gurított. Valaki hozzáért a labdához a vendégek közül, így szöglet következhetett, ami után Szín Ferenc lőtt mellé. Az utolsó percek leperegtek, fiataljaink pedig a szezon első győzelmét ünnepelhették, a látottak alapján teljesen megérdemelten.

Liga 3., 1. csoport, 5. forduló
FK Csíkszereda II. – Ştiinţa Miroslava
1–0 (0–0)
Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Dicu Madalin (Bucov), asszisztensek: Mociorniță Nicolae Bogdan (Băicoi), Rusu Mircea (Bertea)
Gólszerző: Csiszer Balázs (64.)
Sárga lap: Sándor Raul (11.), Vită Daniel (76.)
FK Csíkszereda II.: Simon Máté – Baga István Szabolcs, Szín Ferenc, Vită Daniel, Hadnagy Tamás, Balázs Lajos Norbert, Bujdosó Szilárd, Csiszer Balázs, Sándor Raul, Bărăbaș Marius (Sebestyén Botond, 83.), Biró Tamás (Nagy Botond, 90+3.) Vezetőedző: Demény Norbert
Ştiinţa Miroslava: Daniliuc Răzvan, Avemanteu Abraham (Viorică Adrian, a szünetben), Mihăeș Vasilica (Bordeianu Gabriel, 60.), Botezatu Denis, Azoiței Andrei, Auma Atangana Eric, Nazare Rareș, Aurăscu Iulian, Ungihanu Giani (, Ntamack Jose (Popescu Irinel, 83.), Corobuța Petru (Tchassem Frank, a szünetben) Vezetőedző: Selymes Tibor

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza