Női Liga 1 | Bombameglepetés - legyőztük a bajnokcsapatot!

Nagyszerű teljesítményt nyújtott és idegenben győzte le a Kolozsvári U Olimpia együttesét felnőtt női csapatunk.

Női Liga 1 | Bombameglepetés - legyőztük a bajnokcsapatot!

Nagyszerű teljesítményt nyújtott és idegenben győzte le a Kolozsvári U Olimpia együttesét felnőtt női csapatunk. A győztes találatot Tóbik Melánia szerezte a Gyulafehérváron lejátszott találkozón.

Mindeddig nem sok sikerélményt élhetett át női csapatunk a Kolozsvári U Olimpiával szemben. A női labdarúgás utóbbi évtizedének hazai egyeduralkodó együttese ellen az előző szezonban pontot sem tudtunk szerezni, ráadásul a Románia Kupában is a fekete-fehérek jelentették a végállomást.

Azonban klubunknál is új dimenzióba került a női labdarúgás, ennek jegyében a felnőtt együttes kerete is jelentősen átalakult a nyár folyamán. Ennek jele volt, hogy az első bajnoki fordulóban csupán erős bírói segédlettel győzött le bennünket a Temesvár együttese, a második játéknapon pedig magabiztos győzelemmel folytattuk szereplésünket a Banat Girls ellenében.

Szombaton Gyulafehérváron, a Kolozsvári U várt Kollár Péter lányaira. Antal Anitáék bátor játékkal rukkoltak elő, és a második félidő első negyedórája végén szerzett találattal elhozták a három bajnoki pontot. A gól szöglet után született. A jobb oldali sarokrúgás után Bartalis tette remekül középre a labdát a hosszú oldalról, Tóbik Melánia pedig középről magabiztosan helyezett a hálóba.

Remek születésnapi ajándék

A találkozó lefújása után Kollár Péter vezetőedző értékelt.

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, de keményen is készültek erre a lányok! Végig nagyon szervezettek és kompaktak voltunk és az átmeneteknel is jól jöttünk ki, vagy zártunk vissza! Jól kezdtük a mérkőzést, rövid időn belül helyzeteink voltak és kialakítottunk ziccert is, az de első félidőben még nem sikerült betalálni.

A második félidőben is tudtuk folytatni jó játékunkat és akadtak helyzeteink, lehetőségeink, amiből sikerült egyet értékesíteni. Nagyon nehéz volt az utolsó 15 perc, de jól álltuk a sarat csapatként funkcionáltunk, aminek meg lett az eredménye és sikerült nagyszerű győzelmet aratni. Régóta érzem a lányokban, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek és ezt köszönöm nekik! Nagyszerű élmény volt velük végigjátszani ezt a mérkőzést és remek születésnapi ajándék volt".

Női Superliga, alapszakasz 3. forduló
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 0–1 (0–0)

Gyulafehérvár
Vezette: Suvar Alexandru Nicolae (Nagyszeben), asszisztensek: Turian Alexandru (Zilah), Drăgan Adrian Răzvan (Nagyszeben)
Gólszerző: Tóbik Melánia (58.)
Sárga lap: Sigheartag Simona (57.), Giurgiu Adina (66.), ill. Tóbik Melánia (66.), Szőke Eszter (90+2.)
Kolozsvár: Blazek Samatha – Iancu Florentina (Lindahl Delangy, 46.), Sigheartag Simona (Varo Helga, 85.), Tamudini Abiodun, Pînzariu Andreea, Giurgiu Adina, Bumbar Sonia, Johnson Mikhail (Bâtea Mara, 46.), Bălăcoanu Ioana, Marcu Carmen, Borodi Adina Vezetőedző: Olaru Constantin
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Balázs Csilla, Bartalis Barbara, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Herczeg Andrea, Antal Anita, Mezőssy Melánia (Mitri Rita, 53.), Tóbik Melánia (Nyéki Anna, 76.), Magyarics Zoé Vezetőedző: Kollár Péter

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza