Női Liga 1 | Isten hozott, Haraszti Fanni!

Magyarországról, a bajnoki dobogós MTK együttesétől érkezett Csíkszeredába Haraszti Fanni.

Női Liga 1 | Isten hozott, Haraszti Fanni!

A felkészülés második hetének vágott neki liga 1-es, felnőtt, női csapatunk. Az előző szezonban, újoncként a bravúros negyedik helyen végzett együttes játékoskeretének kialakítása folyamatban van. A távozók mellett már érkezőkről is be tudunk számolni. Ismerjék meg Haraszti Fannit!

Bal oldali védő pozícióba érkezett Magyarországról csapatunkhoz Haraszti Fanni. A játékos beszélgetésünk során elárulta, hogy otthonosan érzi magát belső védőként is, és tud bal szélső támadóként is szerepelni. A futball szeretetét a családból hozta magával. Nagypapája rajongott a Ferencvárosért és a labdarúgásért. Fanni a bátyjával együtt kezdett el focizni hat éves korában és akkortól kezdve beleszeretett ebbe a sportba. Családja teljes mértékben támogatta és támogatja pályafutását, tudtuk meg.

"Kedvencem posztom nincs, azt a helyet szeretem, ahol a legjobban tudom segíeni a csapatot. Bal védőként azt szeretema játékban, hogy fel tudok futni a támadásokkal, részt vehetek az akciókban. Szeretek asszisztokat, keresztlabdákat adni és a kispasszos játék is közel áll hozzám" - mondta el érdeklődésünkre Fanni. 

Kellett a környezetváltozás

A játékos az első, Csíkszeredában eltöltött időszakáról elárulta, hogy nagyon pozitív élményekkel gazdagodott az első napokban. 

"Mindenki nagyon kedves, befogadó. Nyitottak a lányok, szinte az első naptól mondhatom, úgy éreztem, a csapat tagja vagyok. Csak pozitívat tudok mondani a körülményekre is,a komplexumra és a csapatra is" - fogalmazott lelkesen a védő. Azt is elárulta, hogy az MTK-nál, két év után úgy érezte, szüksége van környezetváltozásra.

Pál Zoltán

"Világ életemben a magyar futballban mozogtam, ezért is éreztem, hogy jó lenne valami más környezetben kipróbálnom magamat. Mindig ki akartam próbálni magam külföldön, már amennyire külföldnek nevezhetjük Csíkszeredát... Adódott ez a lehetőség, megkerestek, nagyon örültem neki, és elfogadtam" - mondta el. Azt is megtudtuk, hogy korábban is követte az FK szereplését, hiszen van néhány olyan játékos, akivel korábban is egy csapatban szerepelt. 

A védekezésből és a támadásokból is kivenné a részét

"Balázs Eszterrel, Nyéki Annával és Antal Anitával is játszottam együtt. Velük kommunikáltam többször, láttam ameccseiket is. Mondták, hogy milyen jók a körülmények, milyen jó a közösség és vannak komolyabb célok. Ennek okán is örültem, hogy ide tudtam jönni" - osztotta meg Fanni. Hozzáfűzte, az előttünk álló szezonban védő létére is szeretné gólokkal segíteni a csapatot, illetve stabil védekezést nyújtani, hogy minél kevesebb gólt kapjon a csapat. 

"Szeretném, hogy egy jó közösség alakuljon ki és személyes célom az is, hogy az önbizalmam is megfelelő szinten legyen. Hasznos tagja szeretnék lenni a csapatnak" - szögezte le.

Haraszti Fanni kedvenc csapata a fiúknál a Barcelona, játékosa pedig Lionel Messi. Lányoknál a magyar mezőnyből kiemelkedő Ferencváros és a Barcelona női csapatának játékát szereti, illetve a svéd női labdarúgást csodálja.

Sok sikert kívánunk FK-színekben, Fanni!

Farkas Endre 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza