Női Liga 1 | Magabiztos siker az első hazai meccsen

Bár szünetben csak egy góllal vezetett, a végén magabiztos, háromgólos győzelmet ünnepelhetett szuperligás, felnőtt női együttesünk. Kollár Péter lányai már öt nullára vezettek, a Banat Girlsnek csak szépítésre futotta az erejéből.

Női Liga 1 | Magabiztos siker az első hazai meccsen

Bár szünetben csak egy góllal vezetett, a végén magabiztos, háromgólos győzelmet ünnepelhetett szuperligás, felnőtt női együttesünk. Kollár Péter lányai már öt nullára vezettek, a Banat Girlsnek csak szépítésre futotta az erejéből.

Az első fordulóban, idegenben elbukott temesvári mérkőzés után hazai pályán is bemutatkozott a nyáron alaposan átalakult felnőtt, női csapatunk. Csupán az első félidő hajrájában sikerült feltörnünk először a Nagykomlósról Resicabányára költöztetett Banat Girls védelmét Magyarics Zoé révén. 

A második játékrészben szűk negyed óra alatt lerendezték Kollár Péter lányai a mérkőzést, Herczeg Andrea duplája között Mezőssy Melánia is betalált. A négygólos előnyt Szőke Eszter bombagóllal fejelte meg a 76. percben. A meccs hajrájában kozmetikázott az eredményen a vendég együttes, amely a szerencsével sem állt hadilábon. Cristina Sucilă ugyanis a bal oldali kapufára lőtte az Abos Bianka szabálytalansága nyomán megítélt büntetőt, ám a labda a vetődő Balog Boglárka lábáról a hálóba pattant.

Kollár Péter vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata: "Jól kezdtük a mérkőzést, sok helyzetünk volt, szabadrúgást, szögletet harcoltunk ki, de a helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. Szerencsére a félidő vége előtt sikerült megszereznünk a vezetést.

A második félidőre mar úgy mentünk ki, hogy minél több gólt szerezzünk és remek támadások végén szép gólokat tudtunk szerezni. Csak gratulálni tudok a játékosoknak, mert végig remek játékot mutattak be és magabiztosan hozták le a mérkőzést".

Női Superliga, alapszakasz 2. forduló
FK Csíkszereda – Banat Girls 5–2 (1–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Ștef Claudiu (Marosvásárhely), asszisztensek: Bojan Cosmin és Cherteș Cristian Marius (mindketten Marosvásárhely)
Gólszerzők: Magyarics Zoé (40.), Herczeg Andrea (49. és 59., a másodikat büntetőből), Mezőssy Melánia (52.), Szőke Eszter (76.), ill. Tatiana Peșterean (81.), Cristina Sucilă (84., büntetőből)
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Szentes Szabina (Nyéki Anna, 55.), Haraszti Fanni, Bartalis Barbara, Szőke Eszter – Antal Anita, Mezőssy Melánia (Györgyicze Réka, 64.), Herczeg Andrea – Mitri Rita (Albu Erika, 64.), Tóbik Melánia (Abos Bianka, 82.), Magyarics Zoé (Péter Alexandra, 82.) Vezetőedző: Kollár Péter 
Banat Girls: Denisa Marcela – Claudia Bistrean, Nicoleta Lazăr, Alesia Dincă Vuia, Maria Alvarey Cortina, Cristina Sucilă, Carla Chișe, Laura Desmerean, Elena Ruvilă (Tatiana Peșterean, 57.), Carmen Andrei (Mihaela Cătărău, 46.), Alexandra Hornea (Valentina Grigore, 52.) Vezetőedző: Alexandru Cheltuială

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza