Női Liga 1 | Pont nélkül maradtunk a tengerparton

A válogatott szünet után a tengerpartra szólította a sorsolás női, szuperligás együttesünket. Kollár Péter lányai az újonc, ám jelentős játékerőt képviselő Farul otthonába látogattak október első napján.

Női Liga 1 | Pont nélkül maradtunk a tengerparton

A válogatott szünet után a tengerpartra szólította a sorsolás női, szuperligás együttesünket. Kollár Péter lányai az újonc, ám jelentős játékerőt képviselő Farul otthonába látogattak október első napján.

Változatos mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, mindkét együttes bátor játékkal rukkolt elő. A hatodik percben Haraszti Fanni veszélyeztette a kaput először, 25 méteres szabadrúgása alig szállt a kapu fölé. Tíz perc elteltével a Konstanca négyese, Bortan lemásolta ezt, a jobb felső fölé tekert szabadrúgásból. A 21. percben Andreea Laiu lépett ki ziccerben és rúgta el a labdát a kapu mellett, három perc múlva Balog Boglárkának kellett kijönnie a tizenhatoson kívülre és tisztáznia egy vendégtámadásnál.

Kényszerű kapuscsere

A 25 percben Stancu sárgult be, majd következett egy kényszerű csere hazai oldalon. Tóbik Melánia bombázott bele Pop-Ganeába egy előreívelt labdát. A házigazdák hálóőre a földön maradt, kisvártatva a mentő is begurult a pályára. Nem is tudta folytatni az összecsapást, helyére érkezett a hazaiak 99-ese. Ezúton is kívánunk jobbulást Mirela Pop-Ganeának!

Fél óra elteltével átvette az irányítást a Farul, és ez helyzetekben is megmutatkozott. A 32. percben Balog védett egy 17 méteres lövést, a 35. minutumban pedig a kapufa volt a segítségünkre. A hosszabbítás utolsó percében Balázs Esztert kellett letámogatni a pályáról egy ütközést követően. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

Hazai fölény

A második félidőben sem  változott lényegesen a játék képe, maradt a hazai fölény. Csapatunk az 57. percben Herczeg Andrea szabadrúgását tudta felmutatni, ám a 22 méteres lövés elkerülte a kaput. A Farul négyes cserével frissített fél órával a vége előtt, a 64. percben pedig megszerezte a vezetést. Egy hazai, kapunk elé ívelt szabadrúgást követő blokkolt lövés után újra próbálkozhattak a konstancaiak, Balog csak beleütni tudott a labdába, amelyet a hazaiak kilencese, Rus középről, mintegy öt méterről a hálóba perdített (1–0). Tíz perc múlva jöhetett volna a második, ha Balog nem vetődik ki remekül a kapujából.

A 77. percben Antal labdavesztése után Claudia Chiper találta magát gólhelyzetben, ám a kapu fölé szállt emelése. Az utolsó előtti percben viszont bebiztosították a győzelmüket a kék-fehérek, Nicoleta Deca magabiztosan értékesített egy balról érkező, remek beadást (2–0). 

A lefújás után Kollár Péter vezetőedző értékelt.

"Hatvan percig remekül zártunk, de egy apró figyelmetlenség elég volt, hogy az ellenfél gólt szerezzen, egy felívelés után, a 16-oson belüli kavarodás végén. Ezután szerkezetet váltottunk, próbáltunk támadásokat vezetni, de már meddő volt, nem voltunk elég élesek támadásban. A végén pedig már kitámadtunk, és megszerezte a Farul a második gólját. Nem vagyok elégedetlen mindent próbáltak megtenni a lányok. Sok energiánkba került, hogy lezárjuk és tartsuk a területeket, de ma nem volt szerencsénk, jó csapattal játszottunk, tele rutinos játékossal. Köszönöm a lányoknak a hozzáállást, amit tudtak, mindent megtettek, nyomták végig".

A konstancai vereséggel csapatunk négy fordulót követően az ötödik helyen áll a bajnokságban. A folytatásban, október hetedikén, szombaton a Marosvásárhelyi MSE érkezik Csíkszeredába.

Női Szuperliga, alapszakasz 4. forduló
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 2–0 (0–0)

Ovidiu, Gheirghe Hagi Akadémia
Vezette: Ene Andreea (Bukarest), asszisztensek: Ivanov Roxana (Giurgiu), Ene Raluca (Bukarest)
Gólszerzők: Laura Rus (64.), Nicoleta Deca (89.)
Sárga lap: Stancu (25.), ill. Mitri Rita (50.), Herczeg Andrea (61.), Haraszti Fanni (69.), Bartalis Barbara (74.), Szentes SZabina (90+1.)
Farul: Pop Ganea (Năcuță, 30.) – Michalopoulou (Cristea, 57.), Stanciu, Colesnicenco, Enez, Bortan, Iordăchiuși, Istrate (Deca, 57.), Stancu, Laiu (Chiper, 57.), Putină (Rus, 57.) Vezetőedző: Laura Sârghe-Simeș
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Balázs Csilla, Bartalis Barbara, Balázs Eszter (Nyéki Anna, 46.), Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Herczeg Andrea, Antal Anita, Mitri Rita (Szentes Szabina, 88.), Tóbik Melánia, Mezőssy Melánia (Orbán Aranka, 70.) Vezetőedző: Kollár PéterHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza