Női Liga 1 | Két bombagól és pontosztozkodás

Bár szinte végig irányítottuk a Besztercei Gloria elleni, pénteki összecsapást, végül meg kellett elégednünk egy bajnoki ponttal. Mindkét csapat egy-egy látványos, távoli találatot szerzett.

Női Liga 1 | Két bombagól és pontosztozkodás

Bár szinte végig irányítottuk a Besztercei Gloria elleni, pénteki összecsapást, végül meg kellett elégednünk egy bajnoki ponttal. Mindkét csapat egy-egy látványos, távoli találatot szerzett.

Rendkívül határozottan és agilisan vetette bele magát a küzdelembe női csapatunk, amelynek a válogatott kötelezettség miatt távol levő Balog Boglárka, Szőke Eszter és Fülöp Boglárka pótlását is meg kellett oldani. A kapuban az ifjúsági korú Tankó Réka kezdett, míg a középpályán a 2008-as születésű Tănase Dorina kapott lehetőséget. Az első percektől bátpor letámadással igyekeztek zavarba hozni a Gloriát játékosaink, amelynek eredményeként teljes mértékben a besztercei térfélen zajlott a játék. 

A hazai nyomás hamarosan gólhelyzetekben is megmutatkozott, a 10. percben Herczeg Andrea jó húsz méterről szánta el magát lövésre, a labda a felső kapufán csattant, a kipattanót Antal Anita tette vissza, ám a betömörülő vendégvédőkről lepattant a próbálkozása. A vendégek a 16. percben jutottak el először Tankó Réka kapujáig, ám az akciót záró lövés fölé szállt. A 25. percben Mitri lőtt kissé balról fölé. Az első félidő végén Salamon Szidónia a vendégek kapujából robbant ki egy beívelt labdára és szinte letaglózta csapattársát, Vasile Giorgianát. A játékos rövid ápolás után tudta folytatni a találkozót.

A 33. percben Balázs Eszter 30 méterről alig vétette el a jobb felső sarkot, hat perc múlva ugyanő szinte meglepte Salamont, aki üggyel-bajjal tudta birtokba venni a játékszert. A félidőt Antal Anita 18 méteres, kaput elkerülő lövése zárta. Az első 45 percet egyértelműen uralták az FK-s lányok.

Egy gól itt, egy gól ott

Remekül kezdődött számunkra a második félidő, Herczeg Andrea szánta el magát lövésre mintegy 20 méterről, lefelé vágódó labdája a felső léc alatt utat talált a hálóba, Salamon Szidóniának esélye sem volt (1–0). Az 52. percben Mitri Rita növelhette volna az előnyt, ám bal oldali lövését blokkolták a vendégek. Ezt követően többször értek fel a vendégek a kapunkhoz, Tankó Réka azonban magabiztosnak bizonyult, több alkalommal is remekül avatkozott játékba. Az 57. percben Bartalis Barbara fejelt össze az ellenfél játékosával Agu Paulával, mindketten ápolásra szorultak, ám tovább tudtak játszani. 

Továbbra is többet próbálkoztunk, a lányok átlövései azonban rendre elhaltak Salamon kezében, vagy célt tévesztettek. A vendégek a 76. percben egy jól eltalált lövéssel egyenlíteni tudtak, Heisu Denisa szinte lemásolta Herczeg Andrea gólját, azzal a különbséggel, hogy kissé balról tette mindezt (1–1). Érdekesség, hogy a két találat a héten "üzembe" helyezett vadonatúj kapukba esett, amelyek ezen a találkozón "debütáltak".

A továbbiakban is meg voltak a lehetőségeink arra, hogy a magunk javára fordítsuk a meccset, ám nem jött össze az újabb gól, így maradt a döntetlen. A lányok a lefújás után fáradtan és csalódottan rogytak a fűre, ám elkeseredésre semmi ok, a mutatott játék alapján bizton állíthatjuk, hogy sok csapatnak fogjuk még megnehezíteni a dolgát és sok szép győzelmet ünnepelhetünk majd a szezon során. Erre legközelebb november 5-én, hazai pályán, a Temesvári Politehnica ellen lesz lehetőségünk.

Női Szuperliga, alapszakasz, 7. forduló
FK Csíkszereda – Besztercei Gloria 1–1 (0–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Ciucanu Octavian (Brassó), asszisztensek: Pânzaru Viorel (Brassó), Tunsoiu Marian (Újsinka)
Gólszerzők: Herczeg Andrea (47.), ill. Heisu Denisa (76.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Balázs Eszter, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Magyarics Zoé, Herczeg Andrea, Antal Anita, Balázs Csilla (Nyéki Anna, 68.), Tóbik Melánia, Mitri Rita, Tănase Dorina (Abos Bianka, 77.) Vezetőedző: Kollár Péter
Beszterce: Salamon Szidónia – Codrescu Cristina, Cerescu Cristina, Vaslie Giorgiana, Heisu Denisa, Ristache Mirabela, Roșu Clara (Negrea Oana, 62.), Merlan Mihaela, Genoveva Roșie (Galau Gawn Lung, 85.), Paula Agu (Denisa Pînzariu, 62.), Raina Kara-Jouli Vezetőedző: Dosan Dănuț

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza