Női országos bajnokság U17 | Győzelem a csoportrangadón

Az első és a második félidőben is betalált és itthon tartotta a bajnoki pontokat U17-es, női csapatunk a Kolozsvári U Olimpia elleni rangadón. Mindkét oldalon sok hiba jellemezte a nagy küzdelmet hozó mérkőzést.

Női országos bajnokság U17 | Győzelem a csoportrangadón

Az első és a második félidőben is betalált és itthon tartotta a bajnoki pontokat U17-es, női csapatunk a Kolozsvári U Olimpia elleni rangadón. Mindkét oldalon sok hiba jellemezte a nagy küzdelmet hozó mérkőzést.

Szerdán délután a közvetlen csoportbeli riválisunk, a Kolozsvári U Olimpia látogatott az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályára az U17-es női bajnokság kilencedik fordulójában. A fekete-fehéreket egyszer, a negyedik fordulóban már sikerült legyőzniük a lányoknak, most azon volt a sor, hogy itthon is megőrizzük a hibátlan mérleget és megerősítsük vezető pozíciónkat a csoportban. 

A tétnek megfelelően nagy küzdelmet hozott a mérkőzés, mindkét együttes nagy erőket mozgatott meg az eredményesség érdekében. Az első negyedóra végén Lőrincz Kitti jól eltalált lövésével megszereztük a vezetést. Ezen kívül igazi, kidolgozott gólszerzési lehetőségünk nem is igen akadt az első játékrészben, bár Szőke Eszter több jó átlövéssel is jelenkezett, egyszer a felső kapufát is eltalálta. Sok volt a technikai hiba mindkét oldalon, labdavesztések, pontatlan megoldások sorát láthattuk.

A második játékrészben sem változott jelentősen a játék képe. A Kolozsvár igyekezett nyomást gyakorolni a hazai lányokra és néha bizony percekig a saját térfelükre szorultak be Trinfuj Boglárkáék. Ám a vendégek vagy pontatlanok voltak a befejezéseknél, vagy Balog Boglárka avatkozott közbe jól, így nem változott az eredmény. A játékrész közepén Fülöp Boglárka kitűnő egyéni megmozdulása után pedig növelni tudtuk az előnyt, amire nem volt válasza a Kolozsvárnak. 

A lefújást követően Berkeczi Emőke értékelt honlapunknak.

"Elsősorban büszke vagyok a lányokra és gratulálok a győzelemhez nekik! Ami a játékot illeti, van még mit tanulni. Rengeteg hibát vétettünk, nem játszottuk a játékunk, többet volt a levegőben a labda, mint amennyit a földön. Viszont ahhoz képest, amit ott játszottunk az odavágón, sokkal jobb volt. Sajnos, a könnyű meccseken ezek a hibák nem jönnek ki és ott nincs is ekkora adrenalin és nyomás. Meg kell tanulniuk a lányoknak nem túlizgulni a nehéz meccseket és szükségük van arra, hogy bízzanak magukban is. Minden mérkőzésből tanulunk és próbáljuk a következőkben ezeket a hiányosságokat kiküszöbölni".

Az őszi szezon vége előtt egy fordulóval biztos, hatpontos előnyt dolgoztunk ki a bennünket üldöző Olimpia előtt, ami biztató lehet a tavaszi folytatásra nézve. Berkeczi Emőke lányai december 8-án, Szatmárnémetiben zárják az őszi idényt.

Női országos bajnokság U17, 2. csoport, alapszakasz, 9. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári U Olimpia 2–0 (1–0)

Csíkszereda, Erőss Zsolt Aréna műfű
Vezette: Polgár Nándor (Gyergyószentmiklós), asszisztensek: Csiki Zsolt, Incze Dávid (mindketten Székelyudvarhely)
Gólszerzők: Lőrincz Kitti (13.), Fülöp Boglárka (62.)
Sárga lap: Trinfuj Boglárka (27.), Pintea Denisa (50.), Fülöp Boglárka (80.), ill. Turcu Yasmina (68.), Codrea Nara (80+1.)
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Bodor Anita (Nagy Boglárka, 51.), Pintea Denisa, Trinfuj Boglárka, Banea Bianca (Nombot Annabelle-Natsi, 41.), Szőke Eszter, Fülöp Boglárka, Lőrincz Kitti, Eros Teodora (Részeg Beáta, 65.), Hunyadi Brigitta, Tănase Dorina (Daradics Boglárka, 73.) Vezetőedző: Berkeczi Emőke
U Olimpia: Andrieș Ștefania (Tóth Diana, 75.) – Timbuș Ana-Maria, Cicoș Irina, Geremezan Denisa (Neicu Bianca, 63.), Bonca Daiana, Turcu Yasmina, Ciortea Mara, Banciu Bianca (Szováti Beatrice, 75.), Bujoreanu Raisa, Niculescu Alexia, Maier Tania (Preda Maria, 34.) Vezetőedző: Nacea Vasile
 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza