Női Szuperliga | A hajrában csúszott ki a kezünkből a győzelem

Remek mérkőzést játszott  Kolozsvári U Olimpia vendégeként szuperligás női csapatunk pénteken kora délután. A több kapufát is hozó összecsapáson a hosszabbítás pillanataiban kapott góllal buktuk el a győzelmet.

Női Szuperliga | A hajrában csúszott ki a kezünkből a győzelem

Fotó: Gábor István-Gábor

Remek mérkőzést játszott  Kolozsvári U Olimpia vendégeként szuperligás női csapatunk pénteken kora délután. A több kapufát is hozó összecsapáson a hosszabbítás pillanataiban kapott góllal buktuk el a győzelmet.

Nagyszerű iramban kezdőtött az összecsapás, az első percekben a házigazdák voltak veszélyesebbek. A 4. minutumban Michaela Ciolacu 16 méteres, a bal kapufa mellé szálló kapáslövését jegyezhettük fel. A 7. percben a csíki lányok előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség. Bal oldali szabadrúgás-variáció után a labda jó helyzetben találta Szőke Esztert, aki a tizenhatos vonalától egy igazítás után telibe lőtte a jobb oldali kapufát.

A 21. percben Fülöp Boglárka bal oldalról eleresztett próbálkozása zúgott el a kapu előtt, négy egység elteltével Antal Anita 25 méteres lövése szállt fölé. A 28. percben a hazaiak is eltalálták a kapufát, Bălăceanu lövése pattant meg az egyik védőnkön és a jobb oldali kapufáról pattant ki a mezőnybe. Az első fél órát Herczeg Andrea remek lövése zárta, Blazek nagyot nyújtózkodva mentett. A 34. percben remek akciót vezettünk a pálya jobb oldalán, a játékszer a tizenhatos vonala előtt helyezkedő Szőke Eszterhez került, aki ezúttal már nem hibázott, remekül lőtte ki félmagasan a kapu jobb oldalát, Blazeknek esélye sem volt a hárításra (0–1). A 36. percben a kapuban ezúttal kezdőként lehetőséget kapó Böröcz Bettina ütközött Varo Helgával, majd rövid ápolásra szorult. Négy egység elteltével Böröcz a 16-oson kívül ütközte le Bălăceanut, sárga lap lett a jutalma.

A 44. percben Marcu lőtt bal lábbal 15 méterről bődületes felső kapufát, a játékrészt pedig Haraszti Fanni 18 méteres szabadrúgása zárta, amely szintén a kapufáról végódott le. 

A második játékrész legelején elvesztettük csapatkapitányunkat. Antal Anita egy kemény belépő nyomán ápolásra szorult,  majd el is hagyta a pályát, helyére Balázs Csilla érkezett a középpályára. A tempóval továbbra sem akadt gond, ám a kapuk ritkábban forogtak veszélyben. Nem úgy a hajrában, amikor több alkalommal is lezárhattuk volna a meccset. A 85. percben Michalopoulou a Mitri Ritától kapott remek labdát nagy helyzetben a jobb kapufa mellé küldte, majd ugyanő a hosszabbítás második percében szöglet után maradt ajtó-ablak helyzetben, ám ezúttal sem célzott pontosan. És a végére érlkezett a hidegzuhany. A jobb oldalon futó ellentámadás végén a kapu előtt üresen maradt Bălăceanu Ioana kiegyenlített. Válaszra már nem maradt idő, így maradt a pontosztozkodás.

A folytatásban a jövő szerdán újra az Olimpia vendégei lesznek a lányok, amikor a Románia Kupa csoportkörének zárómeccsén fognak szerepelni.

Női Szuperliga, play-off 9. forduló
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 1–1 (0–1)

Nagyiklód
Vezette: Mazilu Florin Ovidiu (Szatmárnémeti), asszisztensek: Cozorici Ioan, Turian Alexandru (mindketten Zilah)
Gólszerzők: Bălăceanu Ioana (90+4.), ill. Szőke Eszter (34.)
Sárga lap: Stamate Meria (45+1.), ill. Böröcz Bettina (40.), Balázs Csilla (58.), Balázs Eszter (81.), Mitri Rita (87.)
Kolozsvár: Blazek Samantha – Lindahl Delaney, Sigheartău Simona, Stamate Maria, Varo Helga, Bumbar Sonia, Ciolacu Mihaela, Bălăceanu Ioana, Mikhail Johnson, Marcu Carmen, Țabur Carolina Vezetőedző: Ivascu Liviu
FK Csíkszereda: Böröcz Bettina (Tankó Réka, 46.) – Szentes Szabina, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Albu Erika – Antal Anita (Balázs Csilla, 49.), Orbán Aranka (Bartalis Barbara, 81.), Herczeg Andrea (Androniki Michalopoulou, 60.), Fülöp Boglárka (Mitri Rita, 60.) – Magyarics Zoé, Szőke Eszter Vezetőedző: Kollár Péter

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza