Női Szuperliga | A hosszabbításban buktunk el

A hosszabbításban kapott góllal maradt alul női szuperligás csapatunk a Konstancai Farullal szemben a felsőházi rájátszás második játéknapján szombaton, hazai pályán. Androniki Michalopoulou betalált volt együttese ellen.

Női Szuperliga | A hosszabbításban buktunk el

A hosszabbításban kapott góllal maradt alul női szuperligás csapatunk a Konstancai Farullal szemben a felsőházi rájátszás második játéknapján szombaton, hazai pályán. Androniki Michalopoulou betalált volt együttese ellen.

Nagy iramban kezdtek a felek a felsőházi rájátszás második játéknapján hazai pályán megrendezett találkozón. Magyarics Zoé többször is jól húzta meg a bal oldalt az első negyed órában, ám vagy nem érkezett társ a beadásaira, vagy a bejátszott labdát nem sikerült átvenni a kapu előtt. A 14. percben Claudia Chiper esett össze az oldalvonal mellett, rövid ápolás után folytathatta a játékot. A 21. percben Balázs Eszter fejéről pattant rossz helyre egy hosszan a tizenhatosunkra ívelt labda, Laura Rus lecsapott a játékszerre és a kifutó Böröcz Bettina mellett a hálóba helyezett (0–1). A 32. percben Gnaly robogott el a bal oldalon, és célozta meg a 16-osra betörve a jobb alsó sarkot, Böröcz ezúttal a helyén volt.

A 40. minutumban bal oldalon futott az akciónk, Antal Anita adott jó labdát a hosszú oldalon érkező Andronikinek , aki szép mozdulattal helyezett a háló közepébe (1–1). A szünet előtt még Herczeg Andrea lehetőségét jegyezhettük föl, ami nyomán a kapu fölé,  mellé szállt a labda.

Rosszul indult számunkra a második negyvenöt perc, jobb oldalról végeztek el szögletet a vendégek, Iordachiusi Olga a bal alsó sarokba fejelt (1–2). Hatalmas energiákat mozgósítottak a lányok az egyenlítésért, miközben a kapuban Böröcz Bettinát váltó Tankó Réka is bemutatott több nagyszerű védést, így lüktető iramú meccset láthatott a lelkes hazai publikum, soraiban a Lokálpatrióták tagjaival. A 86. percben érkezett is az egyenlítő találat, Herczeg Andrea 22 méteres szabadrúgása gyönyörűen szállt a jobb felsőbe (2–2). A hajrában Mitri és Herczeg lábában is benne maradt a győztes találat, ám a kimaradt lehetőségek után érkezett a vendégek győztes gólja. Stancu Ioana iramodott meg egyedül egy középpályán megszerzett labdával, majd a 16-osra beérve Tankó Réka mellett megszerezte a mindent eldöntő gólt (2–3).

A folytatásban, március 20-án, szerdán a Temesvári Politehnica otthonában indítjuk a Románia Kupa csoportküzdelmeit.

Női Szuperliga, play-off 1. forduló
FK Csíkszereda – Konstancai Farul 2–3 (1–1)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Naidin Marius (Piteşti), asszisztensek: Tanase Lucian (Piteşti), Bojan Cosmin (Marosvásárhely)
Gólszerzők: Androniki Michalopoulou (40.), Herczeg Andrea (86.), ill. Laura Rus (21.), Iordăchiuși Olga (50.), Stancu Ioana (90+1.)
Sárga lap: Antal Anita (48.), ill. Bortan Ioana (85.)
FK Csíkszereda: Böröcz Bettina (Tankó Réka, 57.) – Balázs Csilla (Orbán Aranka, 57.), Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Szőke Eszter – Nyéki Anna, Antal Anita (Bartalis Barbara, 57.), Herczeg Andrea, Michalopoulou Androniki, Magyarics Zoé, Fülöp Boglárka (Mitri Rita, 57.) Vezetőedző: Kollár Péter
Konstanca: Onyango Lilaian – Stancu Ioana, Colesnicenco Nadejda, Stanciu Ana-Maria, Bogos Violeta, Bortan Ioana, Iordăchiuși Olga, Deca Nicoleta (Istrate Florentina, 46.), Gnaly Estelle (Laiu Andreea, 68.), Rus Laura (Croitoru Tabita, 63.), Chiper Claudia (Enez Mango, 79.) Vezetőedző: Zaharia Dorel

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza