Női Szuperliga | Ezt gyorsan el kell felejteni

Nem tudta megismételni a hétközbeni kupameccsen mutatott remek teljesítményét felnőtt női csapatunk, amely a Kolozsvári U Olimpia otthonában kiütéses vereséget szenvedett vasárnap délután. Kollár Péter lányai ezzel mindhárom mérkőzésüket elveszítették a play-off első körében.

Női Szuperliga | Ezt gyorsan el kell felejteni

Nem tudta megismételni a hétközbeni kupameccsen mutatott remek teljesítményét felnőtt női csapatunk, amely a Kolozsvári U Olimpia otthonában kiütéses vereséget szenvedett vasárnap délután. Kollár Péter lányai ezzel mindhárom mérkőzésüket elveszítették a play-off első körében.

A Női Szuperliga felsőházi rájátszásának harmadik fordulója a Kolozsvári U Olimpia nagyiklódi otthonába szólította Herczeg Andreáékat. A vasárnap délutáni találkozó nem kezdődött jól számunkra, a 9. percben hátrányba kerültünk. A tizenhatosunk környékén pattogott ide-oda a labda, nem tudtunk felszabadítani, Carolina Țabur pedig mintegy 18 méterről kilőtte a kapu bal oldalát (1–0). A hátrány tudatában igyekeztünk átvenni az irányítást, megpróbáltunk letámadni és még az ellenfél térfelén labdát szerezni. Ám sok pontatlanság jellemezte a játékunkat, alig-alig jutottunk el a Kolozsvár kapuja elé. Kaput eltaláló lövést nem tudtunk felmutatni az első játékrészben, két sárga lapot viszont bezsebeltünk a pihenő előtt.

Kiütés lett a vége

A félidőben Orbán Aranka és Nyéki Anna helyére érkezett Antal Anita és Balázs Csilla. Hasonló forgatókönyv szerint alakult a második negyvenöt perc eleje, mint az első, a hazaiak újra korán gólt szereztek. Țabur ezúttal az előkészítésben jeleskedett, jobb oldalról érkező beadását Bălăceanu vágta kapásból a léc alá a rövid saroknál (2–0). Az 56. minutumban Mitri Rita bal oldalról leadott 20 méteres lövése halt el Blazek ölében. Két egység elteltével Marcu Carmen kapott remek labdát a félpályánál, végigrobogott vele a térfelünkön és Tankó Réka mellett értékesítette a lehetőségét (3–0). A 63. percben Balázs Eszteren jutott át egy jobb oldali keresztlabda, Bălăceanu kapásból vágta a kapuba a 16-os vonalától (4–0). Negyed órával a vége előtt teljessé tette a kiütést az U, a kiszolgáltatott Tankó Réka hárított a kapujából kifutva egy vendéghelyzetnél, azonban a kipattanó játékszert Marcu a kapuba lőtte (5–0). Hajtottunk a becsületgólért, ám ezen a napon semmi sem jött össze a piros-fekete lányoknak.

Kollár Péter vezetőedző értékelt honlapunknak a találkozót követően.

"Ma volt az a nap amikor a stabilitásra helyeztük a hangsúlyt, ami elég korán meg is dőlt, mivel megszerezte az ellenfél a vezetést. Visszaálltunk a letámadásra, de nem voltunk kellően élesek és agresszívak, az eredmény után futottunk. A félidőben 1–0-ra vezetett az ellenfél, úgy jöttünk ki, hogy tegyünk meg mindent és próbáljuk meg megfordítani. Volt is bennünk lendület, beszorítottuk az ellenfelet, de egy kontra végén már 2–0 állt az eredményjelzőn. Ettől teljesen szétestünk és megzavarodtunk, teljesen rendezetlenné váltunk, amit az ellenfél fokozatosan kihasznált. Így már csak egy lehetőségünk volt: a tisztes helytállás, de már a védekezésbe is folyamatosan belehibáztunk, hibát hibára halmoztunk. Ez volt az első eset, amikor úgy éreztem, teljes a tanácstalanság és csődöt mondott minden. Amit tudunk, hogy a hétköznapokon többet kell tennünk, fejben rendet kell tenni és fókuszáltabbnak lenni, ebből csak együtt tudunk sikert kovácsolni".

A kolozsvári vereséggel nyolc pontosra hízott hátrányunk a harmadik helyet elfoglaló kolozsváriak mögött. A folytatásban, március 30-án a Temesvári Politehnica érkezik Csíkszeredába a felsőházi rájátszás negyedik fordulójában.

Női Szuperliga, play-off, 3. forduló
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 5–0 (1–0)

Nagyiklód
Vezette: Pavel Adelin (Osica de Jos), asszisztensek: Ciuraru Roberto (Sepsiszentgyörgy), Biró Barna Tamás (Csernáton)
Gólszerzők: Țabur Carolina (9.), Bălăceanu Ioana (52. és 63.), Marcu Carmen (58. és 75.)
Sárga lap: Haraszti Fanni (42.), Bartalis Barbara (45+1.)
Kolozsvár: Blazek Samantha – Lindahl Delaney, Simona Sigheartău, Stamate Mara, Giurgiu Attina, Bumbar Sonia, Borodi Adina (Ciolacu Mihaela, 46.), Bălăceanu Ioana, Mikhail Johnson, Marcu Carmen, Țabur Carolina Vezetőedző: Macea Vasile
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Szőke Eszter (Szentes Szabina, 65.), Bartalis Barbara (Albu Erika, 65.), Haraszti Fanni, Balázs Eszter – Herczeg Andrea (Fülöp Boglárka, 65.), Orbán Aranka (Antal Anita, 46.), Nyéki Anna (Balázs Csilla, 46.), Mitri Rita – Michalopoulou Androniki, Magyarics Zoé Vezetőedző: Kollár Péter

A csoport másik találkozóján:
Konstancai Farul – Temesvári Politehnica 3–0
A felsőház állása:
 

1. Temesvári Politehnica 38 pont
2. Konstancai Farul 35
3. Kolozsvári U 32
4. FK Csíkszereda 24

 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza