Női Szuperliga | Nagyszerű győzelem a tengerparton

Megtörte a Konstancai Farul elleni rossz sorozatát női, szuperligás együttesünk. Kollár Péter lányai idegenben arattak egygólos győzelmet úgy, hogy különbség már három találat is volt a javunkra.

Női Szuperliga | Nagyszerű győzelem a tengerparton

Megtörte a Konstancai Farul elleni rossz sorozatát női, szuperligás együttesünk. Kollár Péter lányai idegenben arattak egygólos győzelmet úgy, hogy különbség már három találat is volt a javunkra.

Remekül kezdte a mérkőzést a Női Szuperliga felsőházában vitézkedő együttesünk, Magyarics Zoén már a hetedik perc elején előnyhöz juttatta a csapatot. A bal oldalon futott a támadásunk, Szőke Eszter továbbított jól Magyaricsnak, aki becselezte magát az ötös sarkáig majd védhetetlenül kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1). A 13. percben újra Magyarics volt a kulcsszereplő, ismét az ötös bal sarkánál veszélyeztetett támadónk, ám lövés helyett a beadást választotta, a középen érkező Orbán Arankához passzolt, aki a 11-es ponttól egy igazítás után kilőtte a bal alsó sarkot (0–2). És még nem volt vége a csíki csodának! A 21. minutumban Szőke Eszter kapott nagyszerű hosszú indítást Haraszti Fannitól. Fiatal tehetségünk a tizenhatos előtt egy csellel tisztára játszotta magát, majd mintegy 18 méterről a jobb alsó sarokba zúdította a labdát (0–3).

A 29. minutumban érkezett a hazai szépítés, Istrate lépett be jól Bartalis mellett a 16-oson belülre, majd 14 méterről a kiszolgáltatott Tankó Réka mellett a hálóba lőtt (1–3). A mérkőzés hajrájáig nem született újabb találat, úgy tűnt, a csapatok az első fél órában ellőtték minden puskaporukat. Ám a 87. percben Croitoru közelebb hozta az övéit, miután lesgyanús helyzetben kilépett és 11 méterről a kifutó Tankó Réka mellett betalált (2–3). A győzelmünket ugyanakkor már nem vehették el a hazaiak, akik az első vereséget szenvedték el a felsőházban, míg mi másodjára győztünk és két pontra megközelítettük a dobogós helyen álló Kolozsvári U Olimpiát.

A lefújást követően Kollár Péter vezetőedző értékelt honlapunknak. 

"Két-három hete gyűrjük a taktikát és nagyon jól ráéreztek a játékosok. Az első félidőben remek tempóban tudtunk letámadni és jó helyeken tudtunk labdákat szerezni és az üres területeket nagyon jól támadtuk, aminek következtében három gólt szereztünk. Élesek voltak a támadóink és a középpályáról is jól támogattak, a védőink pedig a mérkőzés eleji megingást leszámítva jól álltak a sarat. A második félidőben pedig nagyon nagy akaratról tettek a lányok tanulságot, stabilak voltak és végig kompaktak, a  cserejátékosok is hozzátették a magukét. Összeségében elégedett vagyok akár a játékban, akár csapat szinten élvezet volt nézni, köszönöm nekik!"

Női Szuperliga, felsőházi rájátszás, 5. forduló
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 2–3 (1–3)

Ovidiu
Vezette: Cojocaru Adrian Viorel (Galac), asszisztensek: Tudor Razvan Claudiu (Bukarest), Alexandru Eugen Petre (Bodzavásár)
Gólszerzők: Magyarics Zoé (7.), Orbán Aranka (13.), Szőke Eszter (21.), ill. Istrate (29.), Croitoru (87.)
Farul: Onyango – Bogos, Colosnicenco, Stanciu, Enez, Bortan, Cristea, Iordachiusi, Istrate, Rus, Chiper Vezetőedző: Dorel Zaharia
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Michalopoulou Androniki, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Albu Erika (Balázs Csilla, 46.) – Antal Anita, Orbán Aranka (Nyéki Anna, 67.), Herczeg Andrea (Fülöp Boglárka,67.) , Mitri Rita – Magyarics Zoé (Balázs Eszter, 63.), Szőke Eszter Vezetőedző: Kollár Péter

A play-off 5. fordulójának további programja
Április, 14. vasárnap, 12.30
Kolozsvári U Olimpia – Temesvári Politehnica

A felsőház állása

  Csapat M Gy D V Gólk. Góla. Pont
1. Konstancai Farul 5 4 0 1 11–6 +5 38 pont
2. Temesvári Politehnica 4 1 0 3 3–6 -3 38
3. Kolozsvári U Olimpia 4 2 0 2 7–3 +4 32
4. FK Csíkszereda 5 2 0 3 7–13 -6 30

 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza