Női Szuperliga | Remekbe szabott nagyszombati győzelem

Haraszti Fanni és Mitri Rita találatainak köszönhetően kétgólos győzelmet aratott női, szuperligás együttesünk a rájátszás negyedik fordulójában, szombaton délben a Temesvári Politehnica ellen. 

Női Szuperliga | Remekbe szabott nagyszombati győzelem

Haraszti Fanni és Mitri Rita találatainak köszönhetően kétgólos győzelmet aratott női, szuperligás együttesünk a rájátszás negyedik fordulójában, szombaton délben a Temesvári Politehnica ellen. 

Családias hangulatban, mintegy 200 néző előtt vette kezdtetét a nagyszombati bajnoki találkozó. Az FK-s lányok számára egyértelmű volt a cél, javítani az eddigi negatív play-off mérlegen, hiszen Antal Anitáék három vereséggel kezdtek a felsőházban.

A játék akadozva kezdődött, egyik fél sem tudott igazán akciókat felépíteni. Az első valamire való kapura lövésre a 15. percig kellett várni, Nikoleta Kurja próbálkozását Balog Boglárka hárította. Négy egység elteltével Meluța Teodora jó húsz méterről a felső lécet találta telibe, ám ezzel el is lőtték a vendégek a puskaporukat. Kollár Péter lányai sem voltak túl veszélyesek az első 45 percben, mindössze Balázs Csilla fölé szálló távoli próbálkozását és Szőke Eszter kiugrását jegyezhettük fel, ám utóbbinál a kapus jó ütemben mozdult ki, így odalett a lehetőség.

Két remek gól

Két helyen változtatott a hazai stáb a szünetben, Balázs Eszter és Mitri Rita lépett pályára, Fülöp Boglárka és Szentes Szabina pedig befejezte a mérkőzést. Az 57. percben Nyéki Anna és Györgyicze Réka is pályára lépett, Bartalis Barbara és Albu Erika hagyta el a játékteret. A helyzetek továbbra sem sorjáztak, ám egyértelműen átvettük az irányítást, számos hazai akció indult Câmpean kapuja felé. Lövésig azonban ritkán jutottunk el, míg a temesváriak láthatóan egyre fáradtabban mozogtak. A 62. percben a rendkívül lelkesen játszó Mitri Rita lövését blokkolták a lila-fehér védők, öt perccel később pedig előnyhöz jutottunk. Androniki Michalopoulou harcolt ki szabadrúgást a kaputól mintegy 18 méterre. A labdának Haraszti Fanni futott neki, aki remekül lőtte ki a kapu bal oldalát (1–0).

Két minutummal később duplázhatott volna a gólszerző, ám bal lábbal leadott lövése centiméterekkel elkerülte a bal alsó sarkot. A 74. percben Herczeg Andrea próbálkozását ölelte magához a vendégek kapuvédője, a hajrában pedig megszületett az újabb FK-találat. Mitri Rita kapott jó labdát Herczeg Andreától a jobb oldalon, az alapvonal közelében befelé cselezett, majd higgadtan helyezett a hosszú sarokba (2–0). A Temesvárban nem maradt erő, hogy szorosabbá tegye a találkozót, amelyen egyértelmű piros-fekete siker született. 

Női Szuperliga, play-off, 4. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 2–0 (0–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Moroiță Andrei (Ploieşti), asszisztensek: Mociorniță Nicolae Bogdan (Băicoi), Ciuraru Roberto (Sepsiszentgyörgy)
Gólszerzők: Haraszti Fanni (67.), Mitri Rita (82.)
Sárga lap: Szentes Szabina (35.), ill. Nikoleta Kurja (32.), Antonia Bratu (66.), Teodora Meluța (72.)
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Szentes Szabina (Balázs Eszter, 46.), Bartalis Barbara (Nyéki Anna, 57.), Haraszti Fanni, Albu Erika (Györgyicze Réka, 57.), Antal Anita, Balázs Csilla, Herczeg Andrea, Fülöp Boglárka (Mitri Rita, 46.), Magyarics Zoé (Androniki Michalopoulou, 62.), Szőke Eszter Vezetőedző: Kollár Péter
Temesvár: Câmpean Sara – Bratu Antonia, Meluța Teodora, Nagy Melinda, Kurja Nikoleta, Mirea Roxana, Jivan Anda, Ivanova Dimitra (Cioablă Dana, 83.), Pera Shaira (Mihăilesc Lorena, 61.), Boboc Alexandra (Ancăș Florentina, 61.), Bistrian Claudia (Șepetan Andreea, 61.) Vezetőedző: Albon Mirel

A folytatásban, április 13-án a Konstancai Farul otthonába látogatnak Albu Erikáék.

A játéknap másik mérkőzése
2024. március 30., 14.00 óra
Konstancai Farul – Kolozsvári U Olimpia 1–0

A felsőház állása
 

1. Konstancai Farul 38 pont +6
2. Temesvári Politehnica 38 -3
3. Kolozsvári U Olimpia 32 +5
4. FK Csíkszereda 27 -7

 

Farkas Endre
 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza