Rokupa | Fölényes győzelem a Banat Girls ellen

Hatgólos győzelemmel folytatta szereplését a Románia Kupa csoportkörében szuperligás női csapatunk szerdán délután a Banat Girls ellen. Balázs Eszter duplázott.

Rokupa | Fölényes győzelem a Banat Girls ellen

Hatgólos győzelemmel folytatta szereplését a Románia Kupa csoportkörében szuperligás női csapatunk szerdán délután a Banat Girls ellen. Balázs Eszter duplázott.

Nem fogadta a kegyeibe az időjárás a pályára lépő csapatokat a csíkszeredai városi stadionban szerdán késő délután. Az őszies hideg és a vigasztalhatatlanul zuhogó eső a nézőket is távol tartotta a meccstől, így rendkívül családias hangulatban indult útjára a labda. A Banat Girls együttese erősen tartalékos összetételben, mindössze egyetlen cserejátékossal érkezett a mérkőzésre. Ez alapvetően meg is határozta a játék képét. Ráadásul Balázs Eszter buktatása révén már az első percben büntetőthöz jutottunk, amit a sértett végzett el, hibátlanul (1–0). A folytatásban is támadásban maradtunk, a 23. percben Mitri Rita szerzett remekbeszabott találatot, miután kissé balról a tizenhatoson belülről a hosszú alsó sarokba lőtt (2–0).

A gólgyártás a második játékrészben folytatódott, rögtön a fordulást követően ismét Balázs Eszter nevét jegyezhettük fel a gólszerzők közé, aki középen ugrott ki remekül és helyezett a kapuba 12 méterről (3–0).

Az utolsó fél órában kiütésessé tette győzelmét az FK Csíkszereda. Előbb Herczeg Andrea értékesítette az Orbán Aranka ellen elkövetett szabálytalanság nyomán megítélt 18 méteres szabadrúgást a 61. percben (4–0). Sajnálatos módon Orbán Aranka nem tudta vállalni tovább a játékot, helyére Péter Alexandra érkezett. A 72. minutumban görög válogatott középpályásunk, Michalopoulou Androniki szerzett látványos találatot bal oldalról átemelve a kapuson a játékszert (5–0). A végeredményt Fülöp Boglárka állította be a 74. minutumban, a fiatal középpályás remekül lőtte ki a bal alsó sarkot (6–0).

Románia Kupa, csoportkör, A-csoport, 2. forduló
FK Csíkszereda – Banat Girls 6–0 (2–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: 
Ciucanu Octavian (Brassó), asszisztensek: Pânzaru Viorel (Brassó), Tunsoiu Marian (Újsinka)
Gólszerzők: Balázs Eszter (2. és 48., az elsőt büntetőből), Mitri Rita (23.), Herczeg Andrea (61.), Michalopoulou Androniki (72.), Fülöp Boglárka (74.)
FK Csíkszereda: Böröcz Bettina (Balog Boglárka (46.) – Szentes Szabina, Bartalis Barbara (Michalopoulou Androniki, 46.), Haraszti Fanni, Albu Erika, Nyéki Anna, Orbán Aranka (Péter Alexandra, 65.), Mitri Rita (Antal Anita, 46.), Fülöp Boglárka, Balázs Eszter, Szőke Eszter (Herczeg Andrea, 46.) Vezetőedző: Kollár Péter
Banat Girls: Vogt Laura – Dagosta Nara, Dinca-Vuia Nicol, Lihu Amanda, Ungur Andrada, Ivăncescu Gabriela, Frericks Francesca, Yamasaki Suzyho, Dobai Anca, Popescu Ana-Maria (Konya Alexandra, 67.), Melack Rebecca Vezetőedző: Cheltuiala Alexandru

A csoport másik találkozóján:
Kolozsvári U Olimpia – Temesvári Politehnica 0–1
Az állás
1. FK Csíkszereda             6 pont
2. Temesvári Politehnica 3
3. Kolozsvári U Olimpia   3
4. Banat Girls                    0

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza