RoKupa | FRISSÍTVE | Kolozsvári vereségünk ellenére bejutottunk az elődöntőbe

FRISSÍTÉS Minden előzetes számítással és várakozással ellentétben a Románia Kupa A-csoportjának másik, a mi találkozónk után kezdődött, mérkőzésén a Temesvári Politehnica döntetlenre végzett a komoly problémákkal küzdő, teljes csapattal kiállni sem tudó Banat Girls csapatával. Ez az eredmény azt jelenti, hogy az FK Csíkszereda a második helyen végzett a csoportban és május 15-én a Besztercei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud csapatát fogadja a kupa elődöntőjében.

RoKupa | FRISSÍTVE | Kolozsvári vereségünk ellenére bejutottunk az elődöntőbe

FRISSÍTÉS

Minden előzetes számítással és várakozással ellentétben a Románia Kupa A-csoportjának másik, a mi találkozónk után kezdődött, mérkőzésén a Temesvári Politehnica döntetlenre végzett a komoly problémákkal küzdő, teljes csapattal kiállni sem tudó Banat Girls csapatával. Ez az eredmény azt jelenti, hogy az FK Csíkszereda a második helyen végzett a csoportban és május 15-én a Besztercei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud csapatát fogadja a kupa elődöntőjében.

Hiába szerzett korán vezetést, végül egy gólos vereséget szenvedett női szuperligás együttesünk a Románia Kupa csoportkörének zárómeccsén, a Kolozsvári U Olimpia vendégeként. Kollár Péter lányai így is csoportelsőként jutottak az elődöntőbe, amelyet hazai pályán fognak megvívni a Székelyudvarhelyi Vasas Femina csapatával.

Remekül indult számunkra a szerdai találkozó, Balázs Csilla révén már a hetedik percben előnybe kerültünk. Mielőtt igazán megnyugodhattunk volna, Ciolacu Mihaela büntetőből szerzett góljával máris egyenlőt mutatott ez eredményjelző a 18. minutumban. Az első fél óra elteltével pedig Țabur Carolina megfordította az állást (2–1).

A msodik játékrészt a házigazda kezdte jobban, Bumbar Sonia találatával már két gólosra hízott az Olimpia előnye az 50. percben. Hogy ne kelljen a továbbjutás miatt még jobban izgulni, arról Herczeg Andrea gondoskodott, a középpályás a 77. percben volt eredményes. A 3–2-es vereség azt jelenti, hogy Antal Anitáék csoportelsőként jutottak tovább a kupa A-jelű négyeséből. Az elődöntőben a Székelyudvarhelyi Vasas Femina fog érkezni Csíkszeredába.

 

FRISSÍTÉS: Ahogy fentebb jeleztük, az elődöntőben tehát a Besztercei Gloria együttese érkezik Csíkszeredába május 15-én.

A találkozót követően Kollár Péter vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Jól kezdtünk a mérkőzést, a hetedik Percben megszereztük a vezetést, nyomtuk a Kolozsvárt a kapuja elé és szervezettek voltunk. Majd folyamatosan javult fel az ellenfél, kihasználta figyelmetlenségeinket és megfordította a mérkőzést. Még a félidő vége felé helyzetünk és ziccerunk is volt. A második félidőben nagyobb figyelmet és koncentrációt kértem és vártam, de sajnos megint kihasználták a figyelmetlenséget. A lányok becsületére legyen mondva, dacoltak mindennel és addig nyomtak, míg a 76. percben egy távoli lövés után sikerült betalálni, ami után már nem forgott veszélyben a csoport első helye. Ritkán örülünk a vereségnek, de nagyon felszabadult lett mindenki és nagy kő esett le a játékosok szívéről. Amikor hajtanak és a focira koncentrálnak, élvezet nézni őket, nagyon kombinatívak. Remélem, ebben a tanulási folyamatban, ezekből a mérkőzésekből sokat profitálunk és tanulunk!"

Vezetőedzőnk még az általunk ismert csoport-végeredmény ismeretében nyilatkozott (szerk. megj.)!

Női Románia Kupa, csoportkör, A-csoport 3. forduló
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 3–2 (2–1)

Nagyiklód
Vezette: Kemenes Norbert (Nagybánya), asszisztensek: Lar Daniel Ștefan Nagybánya), Muresan Cristian Gheorghe (Kapnikbánya)
Gólszerzők: Ciolacu Mihaela (18., büntetőből), Țabur Carolina (31.), Bumbar Sonia (50.), ill. Balázs Csilla (7.), Herczeg Andrea (77.)
Sárga lap: Mitri Rita (69.)
Olimpia: Blazek Samantha – Lindahl Delaney, Sighertău Simona, Stamate Maria, Varo Helga, Bumbar Sonia, Ciolacu Mihaela, Bălăceanu Ioana, Oneț Daiana, Marcu Carmen, Țabur Carolina Vezetőedző: Ivasuc Liviu
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Albu Erika (Fülöp Boglárka, 57.) , Haraszti Fanni, Balázs Eszter, Michalopoulou Androniki – Balázs Csilla, Orbán Aranka, Herczeg Andrea (Bartalis Barbara, 80.), Szőke Eszter (Nyéki Anna, 90.) – Magyarics Zoé, Mitri Rita Vezetőedző: Kollár Péter

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza