RoKupa U17 | Versenyben maradtunk

Hazai győzelmével megőrizte továbbjutási esélyeit a Románia Kupa csoportköréből U17-es együttesünk is. A háromgólos sikerhez nagy szükség volt a remeklő Deáky Zsombor nagyszerű védéseire is.

RoKupa U17 | Versenyben maradtunk

Hazai győzelmével megőrizte továbbjutási esélyeit a Románia Kupa csoportköréből U17-es együttesünk is. A háromgólos sikerhez nagy szükség volt a remeklő Deáky Zsombor nagyszerű védéseire is.

Ifiligásaink után U17-es csapatunké volt a nap második találkozója a 2023/2024-es labdarúgószezon tavaszi folytatásán, vasárnap délután. Kezdésként a vendégek blokkolták próbálkozásunkat a negyedik percben, két perc elteltével Deáky Zsombor mentett nagyot lábbal, majd a következő két kisérletet is hárította. A 12. minutumban újra Deákynak kellett közbeavatkoznia, kifutása után a kolozsváriak a kapufát is eltalálták. A 24. percben szép hazai összjáték végén Tóth-Pál Előd érkezett jól középen és helyezett a kapu közepébe (1–0). A 37. percben újra Deáky mentett nagyot, a félidőt pedig Jakab Krisztián jobb oldali szöglete utáni jó lövéssel zártuk.

A második játékrész elején megdupláztuk az előnyünket, Jakab jobb oldali szabadrúgása után Pacuraru Luca fejelt okosan a bal alsó sarokba (2–0). A 68. percben Brugger lépett ki jól, ám az utolsó pillanatban tisztáztak előle. Két perc elteltével Juhos Gábor nagy kavarodás és egy kapufáról kipattanó labda nyomán helyzetbe került és magabiztosan lőtt a kapu közepébe (3–0). A 74. percben újra Deáky akadályozta meg az ellenfél zárkózását, a 80. minutumban pedig megfogyatkoztak a vendégek, miután Dancu Andrei a második sárga lapját is begyűjtötte. A találkozót a végig nagyszerű teljesítményt nyújtó Deáky Zsombor hatalmas védése zárta.

Az utolsó forduló előtt Szakál Csaba tanítványai a második helyen állnak, egy ponttal lemaradva a Brassói Kids Tâmpa mögött. A zárónapon, egy hét múlva éppen a Cenk alattiak otthonában zárják a csoportkört.

Románia Kupa, nyugat A csoport, 4. forduló
FK Csíkszereda U17 – Kolozsvári CFR U17 3–0 (1–0)

Csíkszereda,Kós Károly u. műfű
Vezette: Mormeci Dumitru Robert (Brassó), asszisztensek: Ciorbea Cristian Marian (Brassó), Tunsoiu Marian (Újsinka)
Gólszerzők: Tóth-Pál Előd (24.), Pacuraru Luca (52.), Juhos Gábor (70.)
Sárga lap: Mecu Eugen (41.), Popescu Robert (65.), Dancu Andrei (77.)
Kiállítva: Dancu Andrei (80.)
FK Csíkszereda U17: Deáky Zsombor – Juhos Gábor, Balint Eric, Györfi Attila, Keszler Roland (Nagy Loránd, 80.), Pacuraru Luca, Nagy Botond (Kulcsár Medárd, 34.), Endrődi Erik (Brugger Dániel, 65.), Luca Noveli (Morhan Jonathan, 80.), Tóth-Pál Előd (Gáll Péter, 80.), Jakab Krisztián Vezetőedző: Szakál Csaba
Kolozsvár: Racasan Florin (Filip Marc, 73.) – Rusu Emilian, Popescu Robert, Ondreykovicz Alex, Burzo Paul, Mecu Eugen (Bucur Silviu, 67.), Ploscar Robert (Puscas Florin, 732.), Dragoste David, Hajdo Roland (Rosca David, 56.), Miclaus David, Dancu Andrei Vezetőedző: Moldovan Claudiu

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza