Elitliga U15, U16 | Hazai pályán a fiatalok

Elitliga U15, U16 | Hazai pályán a fiatalok

Hazai pályán folytatják szereplésüket a legfiatalabb korosztályú Elitligás csapataink. Az U15-ösök a Gyergyószentmiklósi Jövőt, az U16-osok a Marosvásárhelyi SE csapatát fogadják szombaton.

A megyei selejtezőket követően lelkesen vetették bele magukat az Elitligás bajnoki küzdelmekbe 15 éves aluli tehetségeink. Fazakas Tibor és Hodgyai László csapata két mérkőzésen van túl a 2. csoportban és eddig száz százalékosnak mondhatják magukat. A hazai pályán, a Bákói FC ellen kivívott győzelmet idegenbeli diadal követte a Karácsonkői Sportiskola fiataljaival szemben.

Szombati ellenfelünk, a Gyergyószentmiklósi Jövő éppen fordított utat járt be, az eddigi két játéknapon vereséggel hagyták el a pályát. A kék-fehérek éppen Karácsonkőn kaptak ki az első fordulóban, majd otthon nem bírtak a Sepsi OSK tehetségeivel. Utóbbi volt a nagyobb pofon, 9–0 lett a végeredmény a Kovászna megyeieknek. A góllövés még nem jött össze a gyergyóiaknak, ebben a mutatóban a mi 6–1-es gólkülönbségünk mindenképpen tiszteletet parancsoló. A mérkőzés szombaton 10 órakor kezdődik a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán. Szeretettel várjuk szurkolóinkat!

Zárjuk az alapszakaszt

Alapszakaszbeli utolsó mérkőzéséhez érkezett U16-os csapatunk, amely a második helyről várja a Marosvásárhelyi 1898 SE elleni szombati találkozót. A mérkőzést megelőzően Szakál Csaba vezetőedző foglalta össze a legfontosabbakat.

Az FK-s fiatalok 18+2 fős kerettel fogadják az utolsó előtti helyen álló Marosvásárhely csapatát. Jakab Krisztián továbbra is a rehabilitációját végzi, ő a jövő héttől állhat edzésbe. Győrfi Anzelm szintén a rehabilitációt végzi, a bajnoki szezon kezdete előtt elszenvedett sérülése után, de a jövő héttől már ő is az erőnléti edzővel készülhet. Deáky Zsombor rotáció miatt marad ki a keretből, Nyegre Magor és Vas Lóránt egyéb okból lesz távol. Brugger Dániel az elmúlt időszakban mutatott teljesítménye alapján a hétvégén nálunk kap lehetőséget, és kezdőként fog pályára lépni. Ő is egy évvel fiatalabb, csakúgy, mint Papp György, aki az elmúlt időszakban standard bal szélső védője lett a csapatunknak.

„Bödő Efraim, és Ioo Edvin pihenőt kaptak erre a hétvégére, mivel nagyon rég voltak otthon a családjuknál. Fontos, és szükséges a feltöltődés, hogy a teljesítményük, és a fejlődésük továbbra is jó irányba haladjon, és újult erővé tudjanak neki vágni a felsőházi rájátszásnak” – mondta a vezetőedző. Mint megtudtuk, több helyen is lesz változás a kezdő tizenegyet illetően. Lesznek olyanok is a kezdőcsapatban, akik nem a megszokott posztjukon, nem a megszokott szerepkörben fognak lehetőséget kapni.

Négy komoly rangadót tudtunk le az elmúlt egy hónapban, és nem kis dolog, hogy veretlenül zártuk ezeket a derbiket. Még nagyobb dolognak tartom, hogy egyetlen mérkőzésen sem voltunk hátrányban a félidőben. Vagy vezettünk, vagy legrosszabb esetben is döntetlen volt az eredmény a szünetekben. Szeretnénk látványos, akciódús, eredményes focit bemutatni, szépen zárni az alapszakasz küzdelmeit, és megszerezni az újabb 3 pontot, ezáltal begyűjteni 24-et a megszerezhető 33-ból. Nem lesz egyszerű dolgunk. Biztos vagyok benne, hogy partnercsapatunk nagyon fegyelmezetten, zártan fog védekezni ellenünk, és nem lesz könnyű feltörni a védelmüket. Nekünk ez ellen kell megtalálnunk azokat a lehetőségeket, melyekkel helyzeteket tudunk kialakítani, és gólokat tudunk szerezni. Nagyon fontos lesz, hogy higgadtan, és türelmesen játszunk az ellenfél térfelén. Elől nagyon hatékonynak kell lennünk, ehhez meg is vannak azok a játékosaink, akik képesek gólt, gólokat szerezni. Komoly munkát végeztünk el július közepe óta, nem véletlen, hogy egyetlen kisiklást leszámítva veretlenek vagyunk a bajnokságban. Sajnos a Sepsi ellen nagyon tartalékosan felállva, nyolc meghatározó játékost nélkülözve veszítettük el a mérkőzést. Bízunk a srácokban, és abban, hogy ez a pályán is megmutatkozik majd” – fogalmazott előzetesen Szakál Csaba.

A mérkőzés szombaton 12 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk szurkolóinkat! Hajrá, FK, Hajrá, Szereda!HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza