Liga 2 | A Metaloglobus otthonába látogatunk

A nyolcadik másodosztályú összecsapásunk következik szombaton a Bukaresti Metaloglobus ellen. A Clinceni-ben rendezett találkozón Ilyés Róbert csapatának mindenképpen pontot, pontokat kell szereznie, hogy folytathassuk a felzárkózást a bajnoki élmezőnyhöz.

Liga 2 | A Metaloglobus otthonába látogatunk

A nyolcadik másodosztályú összecsapásunk következik szombaton a Bukaresti Metaloglobus ellen. A Clinceni-ben rendezett találkozón Ilyés Róbert csapatának mindenképpen pontot, pontokat kell szereznie, hogy folytathassa a felzárkózást a bajnoki élmezőnyhöz.

Pozitív a mérlegünk az alapításának századik évfordulóját ünneplő Bukaresti Metaloglobus ellen. Az 1923-ban alapított klub története során leginkább alsóbb ligákban vitézkedett, mígnem 2011-ben előbb feljutott a harmadosztályba, majd 2017-ben a liga 2-es tagságot is kivívta magának. A két együttes eddig hét alkalommal találkozott a másodosztályban, ezeken négy FK-győzelem, két Metaloglobus siker és egy döntetlen született.

Nyolc meccs, négy győzelem

A két csapat másodosztályú története a 2019/2020-as, a koronavírus-járvány következtében „csonka”, szezonban kezdett íródni. Akkor, a Liga 2-ben újonc csapatunk, éppen a fővárosiak ellen mutatkozott be hazai pályán a Liga 2-ben. A második fordulóban lejátszott, történelmi mérkőzésen szép győzelemmel ajándékozta meg a gárda a közönséget, 3–0 állt lefújáskor az eredményjelzőn. A gólokat Hodgyai László, Eder Gonzales és Soufiane Jebari szerezték. A bukarestiek a 21. fordulóban, hazai pályán visszavágtak és hasonló arányban húzták be a decemberi meccset.

A 2020/2021-es szezon során, az egykörössé változtatott alapszakasz 9. fordulójában, Bukarestben ismét a Metaloglobus bizonyul jobbnak. A 2020 októberében lejátszott mérkőzésen Bor Dávid második percben vétett öngóljával kerültek előnybe a fővárosiak. Bara Levente találatával, negyed órával a lefújás előtt összejött az egyenlítés, ám a hajrában szerzett góllal behúzta a győzelmet a házigazda. Csapatunk ennek az idénynek a végén ünnepelhette a legjobb helyezését a másodosztályban, az ötödik helyen zártuk a bajnokságot!

A 2021/2022-es idény alapszakaszában, a 9. fordulóban ismét a Metaloglobus otthonában csaptak össze a felek. Érdekesség, hogy az 1–1-es végeredménnyel zárult összecsapáson ismét született FK-öngól, a 70. percben Csürös Attila talált be a saját kapujába. Gólunkat Gál-Andrezly Péter szerezte az 54. percben. Az alsóházi rájátszásban ismét Bukarestben nézett farkasszemet a két együttes, és megszületett az első idegenbeli FK-siker, 3–1 lett a végeredmény ide. A szeredai gólokon Jelena Richárd, Soufiane Jebari és Marvin Schieb osztoztak, a túloldalon Ovidiu Herrera volt eredményes.

Jó bemutatkozás

A legutóbbi szezonban, az alapszakasz 8. fordulójában játszottuk egymás ellen először. A 2022. októberében rendezett, csíkszeredai mérkőzésen Kelemen Dávid fejesgóljával és a Kovács Lóránt által értékesített büntetővel kétgólos sikert könyvelhettünk el. Az alsóházi rájátszásban szintén mi örülhettünk a három pontnak, április 8-án, Ilyés Róbert vezetőedző hazai bemutatkozásán, 2–1-re győztünk. Góljainkat Kovács Lóránt és Dino Stančič szerezte.

Ahhoz, hogy csapatunk folytassa a felzárkózást a liga élmezőnyéhez, a Metaloglobus ellen mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk. Az elmúlt fordulóban megmutattuk, hogy egymásért küzdve, vállt a vállnak vetve képesek vagyunk eredményt elérni. A harcosságra a fővárosiak ellen is nagy szükség lesz a szombaton, 11.00 órakor kezdődő mérkőzésen. 

A találkozót élőben közvetíti az Erdélyi Magyar Televízió Ráduly Róbert Kálmán helyszíni, magyar nyelvű kommentárjával.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza