Liga 2 | Az Alexandria otthonába látogatunk

Az Alexandria elleni idegenbeli találkozóval folytatja szereplését liga 2-es, felnőtt csapatunk a bajnokság 11. fordulójában, szombaton.

Liga 2 | Az Alexandria otthonába látogatunk

Az Alexandria elleni idegenbeli találkozóval folytatja szereplését liga 2-es, felnőtt csapatunk a bajnokság 11. fordulójában, szombaton. Ha folytatni szeretnénk a felzárkózást az élmezőnyhöz, mindenképp el kell hoznunk a bajnoki pontokat Munténiából.

Az elmúlt három fordulóban megszerzett hét pontunkkal a tizedik helyre kapaszkodtunk fel a bajnoki táblázaton, lemaradásunk mindössze három pont a hatodik, már felsőházi rájátszást érő helyen álló Mioveni együttesével szemben. A legutóbbi játéknapon hazai győzelemmel hangolódtunk az Alexandria elleni találkozóra, miután Bakos Ervin remekbe szabott találatával felülmúltuk a Dési Unireát. Az előtt a találkozó előtt azt írtuk: "A képlet egyszerű - kell a gól!". A szombati találkozó előtt is ugyanezt tudjuk hangsúlyozni, gólt, gólokat kell szerezni, hiszen ezzel állunk a leginkább hadilábon a szezon eddigi részében.

Ami az ellenfelet illeti, a CSM Alexandria öt ponttal a 19., utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán. A Teleorman megyeiek mindössze egy alkalommal ünnepelhettek győzelmet az elmúlt tíz forduló során, a második játéknapon a Concordia Chiajna otthonából vitték el a három pontot. Azóta mindössze két döntetlent tudnak felmutatni, legutóbb Újszentesen szenvedtek kétgólos vereséget. Ami a kapott gólok számát illeti, nem a legrosszabbak a mezőnyben, tíz forduló alatt tizennégy alkalommal rezdült meg a hálójuk. Annál nagyobb gondban vannak a gólszerzéssel, ennek ékes bizonyítéka, hogy csupán négyszer tudtak eredményesek lenni. Ennél még a sereghajtó Progresul is több gólt lőtt (igaz, csak eggyel...).

Számolgati fölösleges, láttuk, hogy a papírforma semmit nem jelent a bajnokságban. Egy biztos, a fiúknak az utóbbi találkozókon mutatott harcos,  megalkuvás nélküli futballt kell bemutatniuk. Ebben az esetben biztosak lehetünk abban, hogy az eredmény nem marad el és újabb három ponttal gazdagodhatunk. Öt forduló van hátra a téli bajnoki szünetig. Ez idő alatt kell bebiztosítanunk, hogy nyugodtan vonulhassunk pihenőre és készülhessünk a február végén újrainduló bajnokság alapszakasz-hajrájára.

A CSM Alexandria elleni találkozó szombaton, 11.00 órakor kezdődik a kisnikápolyi (Turnu Măgurele) városi stadionban. A mérkőzést élőben közvetíti az Erdélyi Magyar Televízió, Ráduly Róbert Kálmán magyar nyelvű kommentárjával. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza