Liga 2 | Megvan az újabb három pont!

Bakos Ervin remek, második félidei találatával itthon tartottuk a három bajnoki pontot szombaton a Dési Unirea ellen.

Liga 2 | Megvan az újabb három pont!

Bakos Ervin remek, második félidei találatával itthon tartottuk a három bajnoki pontot szombaton a Dési Unirea ellen. Ilyés Róbert fiai számos gólhelyzetet dolgoztak ki a mérkőzésen és megérdemelt győzelmet arattak.

Kellemes őszi napsütés fogadta a pályára lépő csapatokat és a lelátón helyet foglaló nézőket. A kezdő sípszó előtt szomorú kötelességünknek tettünk eleget, egy perces néma felállással emlékeztünk a napokban elhunyt Lokálpatrióta-tagra, Mester Róbert, "Bütyökre". Elhunyt szurkolótársuk tiszteletére a Lokálpatrióták Bütyök arcképével ellátott emlékező molinót helyeztek ki, és ezúttal elmaradt a hangos énekszó, nem zengtek a megszokott rigmusok. 

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok, tapogatózó játékról korántsem beszélhettünk, az első percekben három vendég-szögletet és két hazai sarokrúgást is feljegyezhettünk. A 14. percben nagyon közel volt csapatunk a vezető találat megszerzéséhez, ám előbb Nistor Ákos, majd Gál-Andrezly Péter lövését is blokkolni tudták a vendégvédők. Egy perc elteltével a lelkesen játszó Soufiane Jebari célozta meg 22 méterről a jobb alsó sarkot, Iulian-Anca Tripnek nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy hárítani tudjon.  A 33. percben Szabó Bálint még közelebb volt a gólszerzéshez, jobb oldali, éles szögből leadott, közeli lövése a bal kapufán csattant.

A 38. percben újabb hatalmas FK-lehetőség maradt ki. Előbb Nistor Ákos lőtt ziccerben kapura, ám a vendégek kapusa újra hárítani tudott, a hálóőrről kipattanó labdát Magyari tette újra kapura, ám Kereki blokkolni tudott. A félidőt Csürös Attila távoli, kapu fölé szálló lövése zárta. Az első 45 percben csapatunk egyértelműen uralta a találkozót és végig közel álltunk a vezető találat megyszerzéséhez.

A második játékrészt Gál-Andrezly bal lábas próbálkozása vezette fel, majd a vendégek jutottak el oldalhálóig, Denis Golda révén. Az 54. percben Pop Adrian dobta fel magát a 16-osunkon belül, sárga lap lett a jutalma. A 68. percben a csereként pályára lépő Makrai Gábor adott középre az alapvonal közeléből, ám Csürös hatalmas helyzetben a kpaus kezébe lőtt. A 71. percben, a mindössze négy perce beszálló Bakos Ervin mintegy 16 méterről szánta el magát lövésre, a remekül eltalált labda a jobb alsó sarokba vágódott (1–0).

Az utolsó negyed órára némileg magához tért a Dés és nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ám próbálkozásaikat nem koronázta siker, így újra három pontot ünnepelhetett szurkolótáborunk. Folytatás egy hét múlva az Alexandria otthonában.

Liga 2, alapszakasz 10. forduló
FK Csíkszereda – Dési Unirea 1–0 (0–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Ioniță Eduard (Tulcea), asszisztensek: Bărbulescu Marius (Bukarest), Puscasu Ana (Jászvásár)
Gólszerzők: Bakos Ervin (71.)
Sárga lap: Nagy János (89.), ill. Adrian Pop (54.), Cristian Chira (65.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Szabó Bálint (Nagy János, 46.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gál-Andrezly Péter, Csürös Attila, Veres Szilárd, Soufiane Jebari (Babati Benjamin, 60.), Nistor Ákos (Bakos Ervin, 66.), Ronai Robert (Balogh Szilárd, 87.), Magyari Szilárd (Makrai Gábor, 60.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Dés: Iulian Anca-Trip – Alex Șuteu (Fulga Gabriel, 80.), Mihai Kereki, Daniel Pop (Zamfirescu Claudiu, 84.), Alex Negrea, Adrian Pop, Cristian Chira, Victor Stancovici, Alexandru Piftor (Mitrea Vlad, 84.), Denis Golda (Ciocan Sergiu, 69.), Florin Blaj Másodedző: Șuvagău Eusebio

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza