Liga 2 | Magabiztos győzelem örmény ellenfelünk ellen

Liga 2 | Magabiztos győzelem örmény ellenfelünk ellen

Lejátszotta harmadik edzőmérkőzését a törökországi edzőtáborban másodosztályú felnőtt férfi csapatunk. Ellenfelünk az örmény FC Urartu második számú gárdája volt, akiket négy góllal sikerült felülmúlnunk.

Míg a világ figyelme a hétfő hajnali földrengés miatt fordult Törökország felé, Antalyában edzőtáborozó Liga 2-es csapatunk újabb edzőmérkőzést játszott Belekben. Mint Bajkó Barna másodedző a találkozót megelőzően honlapunknak elmondta: a katasztrófa távol esik Antalyától, így nem érintette a csapatot. „A játékosok, akik magasabb épületekben vannak elszállásolva, érezték a rengéseket, de nem okozott zavart a programunkban” – osztotta meg a szakember.

Hétfői ellenfelünk az örmény élvonalban szereplő FC Urartu második számú csapata volt. A lila-sárga színeket viselő gárdát 1992-ben alapították Kotayk régióban. Első szezonjában megnyerte az Örmény Kupát és harmadik helyet ért el a bajnokságban. A csapatot pénzügyi válságot követően 2001-ben költöztették az örmény fővárosba, Jerevánba. Első és eddigi egyetlen bajnoki címét a 2013/2014-es idényben szerezte a csapat. Összesen három alkalommal hódították el a kupát és 2014-ben a Szuperkupát is magasba emelhették. A „Banants” néven alapított együttes 2019 augusztusában kapta mostani elnevezését és szerepel FC Urartuként.

Magabiztos győzelem

A hétfő délutáni összecsapáson Dino Stančič korai góljával szereztünk vezetést, amit a második félidőben Paul Pârvulescu, Soufiane Jebari és Szondi Botond találatai követtek. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Gál-Andrezly Pétert és Schieb Marvint kényszerűségből, sérülés miatt kellett idő előtt lecserélni. Csapatunk az üzbég FK Andijon és a lengyel ŁKS Łódź elleni döntetlen után első alkalommal hagyhatta el győztesen a pályát a felkészülési szezonban.

FK Csíkszereda – FC Urartu II. 4–0 (1–0)
Gólszerzők: Dino Stančič (5.), Paul Pârvulescu (50.), Soufiane Jebari (53.), Szondi Botond (78.)
FK Csíkszereda: Karácsony Márk (Moga Bogdan, a szünetben) – Kovács Márk (Csiszer Balázs, 60.), Kelemen Dávid (Veres Szilárd, 60.), Apro Claudiu (Vita Dániel, 60.), Paul Pârvulescu (Szondi Botond, 60.) – Csürös Attila (Panos Mikaël, a szünetben), Kovács Lóránt (Andrei Gheralia, a szünetben), Gál-Andrezly Péter (Bara Levente, 29.), Schieb Marvin (Bakos Ervin, 42.) – Ignas Kruzikas (Jelena Richárd, a szünetben), Dino Stančič (Soufiane Jebari, a szünetben)

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza