RoKupa | Nagy lehetőség előtt áll női csapatunk

Hazai pályán vívhatja ki a Románia Kupa döntőjébe jutást szuperligás női együttesünk. Kollár Péter lányai szerdán a Besztercei Gloriát fogadják a Sportparkban.

RoKupa | Nagy lehetőség előtt áll női csapatunk

Hazai pályán vívhatja ki a Románia Kupa döntőjébe jutást szuperligás női együttesünk. Kollár Péter lányai szerdán a Besztercei Gloriát fogadják a Sportparkban.

A 2022/2023-as idény után az aktuális szezonban is megismételte felnőtt női csapatunk a kupasorozatban elért eredményét, azaz újra elődöntőt játszanak Antal Anitáék. A tavalyihoz képest változott a lebonyolítási forma, csapatunk csak az újdonságként bevezetett csoportkörben kapcsolódott be a sorozatba. A csoportkört két győzelem mellett egy vereséggel abszolváltuk, ami az A-jelű négyes második helyéhez volt elég. A második helyezés azt jelenti, hogy a B-csoportot megnyerő Besztercei Gloria érkezik hozzánk szerdán. 

A beszterceiek az Alexandriát, a Marosvásárhelyt és a kupaküzdelmeket látványosan feladó Konstancát is magabiztosan győzték le (a Farul elleni 8–0 nem kis megrökönyödést keltett az ellenfelek és a szurkolók körében). A Gloria a bajnoki rájátszás alsóházában is remekel, eddigi tíz mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, a legszorosabb eredményük az Alexandria elleni kétgólos diadal volt. A győzelmek mellé imponáló, 53–4-s gólkülönbség is társult. Nem vehetjük tehát félvállról a Besztercét, ám ez a veszély bizonyára nem is fenyeget.

A lányok nagy karaktert mutattak a mögöttünk álló hétvégi bajnoki fordulóban, a Temesvári Politehnica ellen, kétgólos hátrányból felállva győztek. Tették ezt eddig soha nem látott összeállításban. Gondolván a szerdai kupacsatára is, a stáb több kulcsjátékosnak pihenőt adott. A másik ágon az A-csoport győztese, a Kolozsvári U Olimpia a C-jelű négyes nyertesét, a Székelyudvarhelyi Vasas Feminát fogadja. Nagy meglepetés lenne, ha nem a kincses város együttese jutna a döntőbe, amelyet június 8-án rendeznek majd a bukaresti Arcul de Triumf stadionban. Szintén újdonságot jelent a kupasorozatban, hogy először viheti haza a végső győztes csapat az új vándorserleget, amely a napokban készült el.

A találkozó szerdán, 13.00 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza