Liga 2 | Újabb komoly erőpróba következik

Az élvonaltól az elmúlt szezon végén búcsúzó Chindia Târgoviște látogat szombaton az FK stadionba a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában.

Liga 2 | Újabb komoly erőpróba következik

Az élvonaltól az elmúlt szezon végén búcsúzó Chindia Târgoviște látogat szombaton az FK stadionba a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában.

Újabb, a 2022/2023-as szezonban még élvonalbeli együttest látunk vendégül az előttünk álló hétvégén. Szombaton 11 órától a Chindia Târgoviște csapatát fogadjuk. Nem lesz könnyű dolguk Ilyés Róbert tanítványainak, azonban ha meg akarjuk kezdeni a felzárkózást a tabellán, mindenképpen pontra, még inkább pontokra van szükségünk.

Ellenfelünk a mögöttünk álló élvonalbeli szezonjaiban többször is pengeélen táncolva tudta megőrizni Liga 1-es tagságát, azonban májusban, az utolsó play-out fordulóban, a Voluntari-ral szembeni hazai döntetlennel megpecsételődött a piros-kékek sorsa. A csapat a Mioveni-nel karöltve búcsúzott az első osztálytól, később, sikertelenül megvívott osztályozó révén az FC Argeș is csatlakozott a duóhoz. 

A Chindia vegyes eredményeket tud felmutatni a szezon eddigi fordulóiban. Az első három játéknapon döntetlent játszottak a  Dâmbovița megyeiek, majd következett egy idegenbeli győzelem az Argeș ellen, és egy hazai vereség a Sloboziával szemben. A hatodik fordulóban Karácsonkőn újra remiztek, ám a legutóbbi fordulóban komoly erődemonstrációt tartottak. Otthon 4–0-ra ütötték ki az Újszentes gárdáját. Az eddig megszerzett 10 pont a hatodik helyhez elegendő, igaz, csupán jobb gólkülönbségükkel vezetik a "tízesek klubját", azaz a hat(!) tízpontos klub rangsorát.

Érdekes, hogy a Chindia szinte napra pontosan két évvel ezelőtt járt Csíkszeredában, 2021. szeptember 22-én, a Románia Kupa ötödik fordulójában találkoztak a felek. Az akkor az élvonalban szereplő piros-kékek csak szoros mérkőzésen, egyetlen góllal érvényesítették az osztálykülönbséget. A mostani keretünkből akkor is a csapat tagja volt Gyenge Szilárd, Kelemen Dávid, Gergely Botond, Szondi Botond, Csürös Attila, Soufiane Jebari, Jelena Richárd és Gál-Andrezly Péter.

Csapatunk legutóbbi, Tunari elleni vereségével a 17. helyre csúszott vissza. A győzelem ízét legutóbb – a bajnokságban a szezon során eddig első, és egyetlen alkalommal – a második fordulóban, augusztus 12-én érezhettük. Talán mondanunk sem kell, mennyire fontos lenne a csapat és a közönségünk számára is egy újabb diadal! Ebben a szakmai stáb a keret minden tagjára számíthat, mindenki egészségesen és nagy lelkesedéssel készül a hétvégi találkozóra.

A Chindia Târgoviște elleni találkozó szombaton, 11.00 órakor kezdődik az FK Csíkszereda stadionjában. Várunk minden kedves Szurkolót a lelátókra, harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet!

Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza