Búcsúztunk a kupaküzdelemtől

Búcsúztunk a kupaküzdelemtől

Búcsúztunk a Románia Kupa küzdelmeitől, miután az élvonalbeli Chindia minimális különbséggel nyert ellenünk.

Hűvös időben csapott össze második ligás csapatunk az élvonalbeli Chindia Târgoviște együttesével a Románia Kupa tizenhatoddöntőjében. A vendégek két nyertes meccs után érkeztek, míg a mieink is végre elkapták a fonalat és zsinórban három meccset nyertek az elmúlt időszakban. Valentin Suciu vezetőedző több játékost is pihentetett, így lehetőséget adott a fiataloknak a bizonyításra. Az első negyedórában kóstolgatta egymást a két csapat, aztán mindkét oldal építkezni kezdett. A 24. percben Schieb jobboldali beadása megtréfálja a kapust, az utolsó pillanatban a léc alól kell fölé tolja a labdát. A játék képe alapján nem érződött a két csapat közötti osztálykülönbség. A 42. percben Serban a tizenhatoson belül kap labdát, kapura is rúgja, de Gyenge magabiztosan fogja. Két perc múlva már nincs szerencsénk, Corbu baloldali beadására érkezik Cherchez, akiről védőink lemaradnak és közelről talál be: 0-1.

Szünetben Suciu mester Kelemen helyett Csüröst küldi be, így a csapatkapitányi szalag is gazdát cserél. Kicsit álmosan kezdünk, nehezen jutunk el az ellenfél kapujáig, aztán a 62. percben egy szögletet harcolunk ki, Bor fejese azonban fölé száll. Próbálunk frissíteni, Schieb helyett érkezik Jebari, Mészáros helyett pedig Jelena, de a vendégek is hármas cserét hajtanak végre.

A folytatásban a Chindia okosan játszott és nem hagyta helyzetbe kerülni csapatunkat. A 89. percben egy meghiúsult támadást követően a vendégek labdát szereznek és Popa kerül ziccerbe, de Gyenge blokkolni tudja a lövését. A hosszabbításban hasonló a forgatókönyv, ezúttal azonban Neguț kerül helyzetbe, kapusunk ezt is hárítja. A Chindia minimális különbséggel jut tovább, mi pedig búcsúzunk a Románia Kupa 2021-2022-es idényétől. Folytatás szombaton hazai pályán a második ligában, az ellenfél az FC Buzău lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=GDQaVqdetpY&t=145s

Románia Kupa tizenhatoddöntő: FK Csíkszereda - FC Chindia Târgoviște 0:1 (0:1)

Gólszerző: Cherchez (44.).

Sárga lap: Matiș (67.), Serban (90+1).

FK Csíkszereda: Gyenge - Aszalos, Kelemen (Csürös 46.), Gergely, Bor, Szondi (Kovács 81.), Bara, Schieb (Jebari 63.), Ivanovici, Rotar, Mészáros (Jelena 63.).

FC Chindia Târgoviște: Moldovan - Martac, Iacob, Căpușă, Kocic, Suciu, Roumpoulakou, Cherchez (Popa 69.), Corbu (Negut 69.), Șerban (Șerban 86.), Matiș (Popadiuc 69.).

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza