Liga 2 | Pont nélkül maradtunk a Tunari otthonában

Hiába játszott nagy fölényben és birtokolta többet a labdát, liga 2-es együttesünk vereséget szenvedett a ligaújonc CS Tunari otthonában.

Liga 2 | Pont nélkül maradtunk a Tunari otthonában

Hiába játszott nagy fölényben és birtokolta többet a labdát, liga 2-es együttesünk vereséget szenvedett a ligaújonc CS Tunari otthonában.

Kedvező előjelekkel indultunk neki a hetedik fordulóban esedékes mérkőzésnek. Azon kívül, hogy a nyeretlen, abszolút újonc CS Tunari-hoz látogattunk, az is bizakodásra adhatott okot, hogy korábbi sérültjeink visszatértek és játékra jelentkeztek. Így visszatérhetett a védelembe Kelemen Dávid, a cserék között pedig ott volt Soufiane Jebari és Kovács Lóránt is.

Az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően magunkhoz is ragadtuk a kezdeményezést, nem sok levegőthagytunk az "ágyúsoknak", akik a romboláson kívül nem sokat mutattak fel a futball szépségeiről a rettenetes talajú, helyenként teljesen fű nélküli játéktéren játszott találkozón. Ennek fényében mint derült égből a vilámcsapás érkezett a Tunari vezető találata a játékrész feléhez érve. Egy bal oldali bedobás után élesen a tizenhatos vonalára lőtt labdát csúsztatott meg Plumbuitu, a játékszer pedig védhetetlenül vágódott a hosszú sarokba (1–0).

Fokozni próbálta az iramot csapatunk, ám igazán veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani, ahogy a házigazdák is súlytalanok voltak. A szünetre egygólos hátrányban vonulhattak le a felek.

Eredménytelenül

A másodk játékrészre érkeztek a cserék, Ilyés Róbert három helyen is váltztatott. A játék képe viszont nem változott, továbbra is nagy arányban birtokoltuk a labdát, ám az igazi gólveszély nem volt benne a játékunkban. Sőt, az 58. percben a Tunari veszélyeztetett egy élesen kapu elé lőtt labdával, ám kimaradt a lehetőség. Küzdöttek, hajtottak Magyariék, ám ezen a napon semmi sem sikerült.

A végjátékban villant néhány sárga és volt néhány feszült pillanat a hazaiak időhúzási kísérletei miatt, ám az eredmény nem változott. Elszenvedtük idénybeli harmadik vereségünket és továbbra is csupán a sereghajtó Progresul elleni győzelmet tudjuk felmutatni. Folytatás egy hét múlva, hazai pályán, a FC Chindia Târgovişte ellen.

Liga 2, alapszakasz 7. forduló
CS Tunari – FK Csíkszereda 1–0 (1–0)

Tunari (Tunari
Vezette: Mircea Ardelean (Arad), asszisztensek: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugos), Florian Alexandru Vişan (Galaţi)
Gólszerző: Plumbuitu (26.)
CS Tunari: Isvoranu – Al. Gheorghe, Ad. Stoian, Fustar, Sin – Plumbuitu, Mihăescu (cpt.) – Vas. Constantin, Bustea, M. Tache – Ivanovski Megbízott vezetőedző: Alin Ilin
FK Csíkszereda: Becze Máthé Mátyás – Nagy János, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gál-Andrezly Péter (Kovács Lóránt, 78.) – Csürös Attila (Soufiane Jebari, 46.), Veres Szilárd – Bloj Erwin (Magyari Szilárd, 63.), Nistor Ákos (Bakos Ervin, 46.), Babati Benjamin (Csiszer Balázs, 46.) – Makrai Gábor Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza