Visszatekintő | Az év legjei IV.

Visszatekintő | Az év legjei IV.

A bajnokságok téli szünetét kihasználva, szeretnénk visszatekinteni a mögöttünk álló eseményekben és eredményekben rendkívül gazdag 2022-es évre. Következzenek az év legjei!

Visszatekintő sorozatunk első és második részében a gólok voltak a középpontban, az előző összeállításunkban pedig U19-es bajnok, kupa- és szuperkupa-győztes csapatunk útját foglaltuk össze. Ezúttal legyen szó azokról, akik nélkül a futball sem lenne az, ami: a szurkolókról. Nézzük, melyek voltak 2022 leglátogatottabb mérkőzései az FK stadionjában! Közönségünk két éven át kénytelen volt távolból szurkolni a piros-fekete kedvenceknek. A koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések a sporteseményeket sem kímélték, a futballmeccsek jó ideig nézők nélkül zajlottak.

Újra a lelátón

Stadionunk lelátóira egy Liga 2-es, a felsőházi rájátszás szempontjából kulcsfontosságú találkozón térhettek vissza szurkolóink. A márciusi meccsen a Brassói FC-t fogadtuk és mindenképpen győznünk kellett volna a Play-off kiharcolásához. A tétnek megfelelően szépen benépesült a nézőtér, visszatért a futballhangulat a lelátókra. Sajnos a mérkőzés csapatunk számára kedvezőtlenül alakult, az 1–1-es döntetlen azt jelentette, hogy nem jutottunk az első hat csapat közé a bajnokságban.

Vendégünk volt Orbán Viktor

Sokkal örömtelibb visszaemlékeznünk a következő telt házas találkozóra: július 25-én az új lelátó és klubház avató mérkőzésén Magyarország U18-as válogatottját láthattuk vendégül. Bár az eredetileg tervezett Székelyföld helyett végül FK Csíkszereda néven állhatott ki a stadionavató mérkőzésre a hazai csapat, a keretben azonban helyet kaptak sepsiszentgyörgyi és marosvásárhelyi játékosok és a Puskás Ferenc labdarúgó Akadémia képviselői is.

A találkozót nagy büszkeségünkre a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is. Az ünnep fényét emelte, hogy a mérkőzést Dusinszki Szabolcs szabadrúgás-góljával a hazai csapat nyerte.

UEFA Youth League és egy hazai rangadó

Az ősszel kezdődő új szezonból mindenképpen ki kell emelnünk U19-es csapatunk UEFA Youth League-ben lejátszott mérkőzését. A Galatasaray elleni szeptemberi összecsapás telt házat hozott kibővített ékszerdobozunkban. Szurkolóinknak nem is kellett csalódniuk, fiatal tehetségeink gólt és pontot szereztek világhírű riválisukkal szemben.

Az őszi bajnoki találkozók sorából látogatottság szempontjából kiemelkedik a Bukaresti Dinamo elleni rangadó. A fővárosiak szinte napra pontosan négy évvel a velük szemben lejátszott bravúros kupamérkőzés után érkeztek újra Csíkszeredába. A 2018-as találkozó még sokakban eleven emlékként élt, így nem csoda, hogy újra megteltek a lelátók. Szép számmal érkeztek bukaresti hívek is, ám ők leginkább botrányos viselkedésükkel hívták fel magukra a figyelmet.

A mérkőzés végül feledhető 0–0-t hozott, ám bebizonyosodott, hogy Csíkszeredában, Hargita megyében igény van a futballra, a nagynevű, nagy múltú ellenfelek bármikor képesek tömegeket vonzani a lelátókra. Bízunk abban, hogy a jövő évben is több alkalommal lesz alkalmunk kitenni a "telt ház" táblát!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza