Ifiliga, Elitliga | Elmaradt mérkőzéseket pótolnak

Ifiliga, Elitliga | Elmaradt mérkőzéseket pótolnak

Elhalasztott mérkőzéseket pótolnak ifjúsági együtteseink szerdán. Pályára lépnek az U15-ös lányok, az U17-es és az ifiligás fiúk is.

Női Elitliga U15

A sort a lányok nyitják, Portik Helga és Szőcs Renáta csapata, az Erőss Zsolt Aréna mellett műfüves pályán, szerdán délelőtt 10 órától lép pályára. Ellenfelük a jelenlegi csoportmásodik, FC Botoșani lesz az április 7-éről elhalasztott mérkőzésen.

A moldvaiakkal az őszi fordulókban először 1–1-es döntetlent játszottunk idegenben, majd hazai pályán magabiztosan legyőztük őket.

A tavaszi szezon nem indult jól a lányok számára. Az első fordulóban váratlan vereséget szenvedtek az Estera Tifești otthonában. A következő játéknapon azonban sikerült javítani, a fölényes, sepsiszentgyörgyi győzelemmel megőrizték a vezető pozíciójukat. Az esetleges szerdai győzelemmel, három fordulóval az alapszakasz vége előtt nagy lépést tehetnénk a csoportelsőség, és a továbbjutás felé. A két csapatra, az utolsó játéknapon, május 27-én vár még egy egymás elleni összecsapás Botoșani-ban. Az ősszel lejátszott hat fordulót újabb hat játéknap követi tavasszal a bajnokság alapszakaszában, a négy csoportelső pedig érmekért játszhat.

Korábban játszották
Estera Tifești – Sepsi OSK 1–2
Az állás
1. FK Csíkszereda      19 pont
2. FC Botoşani            16
3. Sepsi OSK               9
4. Estera Tifești          6

A találkozó szerdán, 10 órakor kezdődik az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán. Várjuk kedves Szurkolóinkat! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Ifjúsági Liga

Az alsóházi rájátszás hatodik fordulójából elhalasztott találkozót pótol ifiligás együttesünk. Ubrankovics Zoltán tanítványai a play-out nyugati csoportját vezető Kolozsvári Universitateát fogadják szerdán délben, a Sportparkban.

Kellemes emlékeink lehetnek ebben a szezonban az egyetemisták ellen. A csapat az alapszakasz hetedik fordulójában éppen a fekete-fehérek ellen szerezte meg első győzelmét. Akkor hazai pályán 1–0-ra sikerült felülkerekedni a kincses város csapatán. A rájátszásban is találkoztunk már egyszer, az első játéknapon, még novemberben Kolozsváron 1–1-re végződött a két gárda összecsapása.

Mindezzel együtt az U öt pontos előnnyel áll az alsóház nyugati csoportjának élén, négy győzelem mellett egy döntetlen és két vereség áll a nevük mellett. A mi csapatunk a rájátszásban három-három győzelem és vereség mellett egy alkalommal játszott döntetlent, mindez jelenleg a negyedik helyre elég a csoportban.

Az állás
1. Kolozsvári Universitatea               30 pont
2. Temesvári Banatul Sportiskola   25
3. FC Argeş                                         25
4. FK Csíkszereda                             20
5. Temesvári Politehnica                 18
6. Brassói Kids Tâmpa                     10

A találkozó szerdán, 12 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

U17

Szintén a hatodik játéknapról elhalasztott mérkőzést pótol U17-es, elitligás csapatunk, az ifiligásokhoz hasonlóan a Kolozsvári Universitateát fogadják. Benkó Tihamér együttese a legutóbbi, Temesvári Poli elleni hazai vereséggel gyakorlatilag lemondhat a továbbjutásról. A második, továbbjutó helyen álló bánságiak nyolc pontos előnye aligha behozható.

Az ifiligásokkal ellentétben, a szezon során nem jutott sikerélmény az U ellen Benkó Tihamér fiainak. Az alapszakaszban hazai pályán 1–0-ra, a play-offban, idegenben 3–2-re maradtunk alul velük szemben. Természetesen nem lehet más a cél, mint visszavágni a szezonbeli vereségekért és győzelemmel fordulni a rájátszás utolsó két fordulójára.

Az állás
1. Universitatea Craiova                    41 pont
2. Temesvári Politehnica                  37
3. Kolozsvári Universitatea              34
4. FK Csíkszereda                             29
5. Aradi UTA                                      29
6. FC Argeş                                         21

A találkozó szerdán, 14 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza