Alközpontok | Műfüves pályát építünk Krasznán

Alközpontok | Műfüves pályát építünk Krasznán

Szerdán írta alá azt a megállapodást Szondy Zoltán, klubunk elnöke és Kovács István, Kraszna polgármestere, amelynek értelmében a szilágysági városban műfüves pályát épít alközpontja számára az FK Csíkszereda.

Műfüves pályát épít az FK Csíkszereda krasznai alközpontja számára. Az erről szóló megállapodást szerdán írta alá klubunk székházában Szondy Zoltán, elnök és Kovács István, Kraszna polgármestere.

A pálya 106 méter hosszú, 62 méter széles játéktere megfelel bármilyen hivatalos mérkőzés lejátszásához – számolt be a kontraktus aláírását követően Stanciu Rudolf, az FK Kraszna elnöke. Hozzátette, 240 fős lelátó is épül a pálya mellé, amely villanyvilágítással is el lesz látva. A pálya megépítéséhez szükséges területet a Kovács István vezette helyi önkormányzat biztosította. A beruházás a tervek szerint még ebben az évben elkészül és birtokba vehetik a sportolók.

„Három évvel ezelőtt alakultunk meg. Nagyon vártuk már ezt a lehetőséget és szükségünk is van a létesítményre. Reméljük, hogy ezáltal még több ügyes focista gyereket sikerül bevonzanunk, akik utóbb majd a csíkszeredai akadémiára kerülhetnek” – fogalmazott a sportvezető.

A 2020 februárjában megalakult FK Kraszna sportegyesület ugyanazon év szeptemberétől a Székelyföld Labdarúgó Akadémia, az FK Csíkszereda egyik alközpontjaként működik. Az aktuális szezonban indított U18-as csapattal együtt 170 gyerek látogatja rendszeresen az edzéseket. A beruházás nyomán bizonyára még vonzóbbá válik a labdarúgás a helyi és környékbeli gyerekek számára. Az FK Krasznához járó gyermekek túlnyomó része magyar nemzetiségű, az edzések nyelve is magyar – számolt be Stanciu Rudolf.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza