Miercurea NirajuluiClubul Sportiv Miercurea Nirajului, a fost fondat în anul 2009 de către Primăria Orașului Miercurea Nirajului, Asociația Titan și Asociația Clubul Sportiv Orășenesc. Clubul se ocupă de pregătirea tinerilor din 2017, începând din acest an funcționând ca un subcentru al Academiei de Fotbal Székelyföld. În momentul de față sunt 85-90 de copii în șapte grupe de vârstă (U17, U13, U10, U9, U8, U7 și U6) și există și un grup de hobby. Clubul nostru are 6 antrenori  vorbitori de limbă maghiară cu licență C. Activitatea noastră este supravegheată de domnul  János Krecska , persoana desemnată de academie.

Copiii sunt transportați la antrenamente cu microbuzul propriu din 19 localități maghiare. Echipele participă la campionatul județean de juniori și la Campionatul de fotbal secuiesc (SZLB), dar în afară de asta, participă și la mai multe turnee județene, naționale și internaționale.

Clubul nostru are în prezent 3 terenuri, unul cu gazon natural 100mx60m, unul cu gazon artificial 40mx20m, iar din 15 martie 2019, are un teren cu gazon artificial de 100mx60m finanțat de Academia de Fotbal Székelyföld și de guvernul Ungariei.

FKCS

Ca subcentru, nu am trimis încă jucători la academie, dar au existat deja fotbaliști din Miercurea Nirajului  în echipele FK Csíkszereda, precum Norbert Dávid, Roland Borbély și Dávid Bakó. Mai trebuie amintiți doi jucători care, deși nu au făcut parte din academie, reprezintă Miercurea Nirajului la un nivel înalt în lumea fotbalului. De aici a început cariera fotbalistică a lui István Fülöp, care a mai evoluat pentru FC Botoşani şi Sepsi OSK şi pentru Bence Máté Kocsis, care a evoluat și la naţionala Ungariei.

 

Antrenori: Török Csaba, Domó Lóránt, Istvánfi Botond, Orbán István, Aszalós Lóránt Árpád, Dávid Norbert.

Numele reprezentantului: Somodi Ferencz-Szilárd – 0786-493-095, somodiszili@yahoo.com

Adresa: Oraș Miercurea Nirajului, str. Récsei István nr. 19.

Rezultate în sezonul 2022-2023 în cadrul campionatului  SZLB:

U12- Locul I.

U10 – Locul II.

U8 – Locul I.